Hospitals

CriteriaCaixa ultima un acord per traspassar el 20% de Vithas a Goodgrower, que n’aconseguiria el 100%

Vithas, participada actualment per Goodgrower en un 80% és, amb els seus 19 hospitals i 26 centres mèdics, el segon grup hospitalari d’Espanya, i té presència a 13 províncies

1
Es llegeix en minuts

Goodgrower i CriteriaCaixa ultimen un acord per a la transmissió del 20% del grup hospitalari Vithas que està en mans del hòlding que gestiona el patrimoni de la Fundació La Caixa. Després de culminar amb èxit la fase de creació i consolidació de Vithas, els dos socis han convingut a executar la sortida de CriteriaCaixa el 2021, motiu pel qual s’han iniciat els tràmits regulatoris previs a l’esmentada sortida, han explicat aquest dimecres en un comunicat conjunt.

Els acords que els dos socis mantenen des de l’inici del seu projecte conjunt a Vithas el 2011 preveuen mecanismes que permeten a CriteriaCaixa, com a soci financer, la desinversió, passant per tant Goodgrower a tenir el 100% del grup.

Una vegada formalitzada l’operació de desinversió de Criteria el 2021, es donaria per finalitzada la relació com a socis en la qual Vithas, a través del creixement tant intern com a través d’adquisicions –entre les quals destaca l’adquisició d’Hospitals Nisa el 2017–, s’ha convertit en el segon principal operador privat de salut a Espanya.

Goodgrower, com a part del Grup Familiar Gallardo, fundador i principal accionista del laboratori farmacèutic Almirall, compta amb un equip gestor dedicat a inversions en companyies vinculades al sector de la salut a Europa i als Estats Units principalment.

Notícies relacionades

Vithas, participada actualment per Goodgrower en un 80% és, amb els seus 19 hospitals i 26 centres mèdics, el segon grup hospitalari d’Espanya, i té presència a 13 províncies

Després d’incorporar recentment l’Hospital Vithas La Milagrosa a Madrid, el grup està immers en una ampliació de la capacitat assistencial de l’Hospital Vithas Xanit Internacional (Benalmádena, Màlaga), així com en la construcció d’un nou hospital a València.