Telecomunicacions

Telefónica portarà el 5G al 81% de la població de Catalunya amb el tancament de l’any

La millora de la xarxa mòbil és clau per reactivar la venda de nous terminals i la digitalització de processos en les empreses

jose-manuel-casas

jose-manuel-casas

1
Es llegeix en minuts

Telefónica ha premut l’accelerador en el desplegament del 5G a Catalunya i ha portat la tecnologia mòbil de cinquena generació a 200 municipis catalans, davant els 176 planificats inicialment, donant cobertura al 78% de la població, un percentatge que a final d’any arribarà al 81%. Segons Telefónica, amb aquest desplegament es cobreixen poblacions de molt diferent mida, des de les més grans fins a les més petites, algunes fins i tot amb menys de 150 habitants.

Aquestes xifres superen l’objectiu que el president de Telefónica, José María Álvarez-Pallate, va anunciar el setembre d’arribar aquest any a 176 municipis catalans amb cobertura 5G, tecnologia que defineix com «un salt de nivell cap a la hiperconnectivitat, que canviarà el futur d’Espanya». La companyia espera que a finals d’any la cobertura del 5G arribi al 81% de la població, a municipis com Sabadell, Terrassa, Begur, Sils, Montblanc, Igualada, Mollerussa i Roses.

Notícies relacionades

El director territorial de Telefónica a Catalunya, José Manuel Casas, ha reafirmat que amb aquesta expansió de la tecnologia mòbil impulsen «la digitalització del país, de les pimes, de les administracions públiques i dels ciutadans». També és una palanca per al canvi de terminals. Telefónica ha realitzat una primera fase de desplegament amb ràdio que permet el doble ús de 4G i 5G amb l’objectiu de portar la nova tecnologia al màxim de població des del primer moment i, a mitjà i llarg termini, aniran complementant les infraestructures amb noves estacions base i ‘small cells’, segons la cobertura ho vagi requerint.

La companyia ha anunciat que aquests nous desplegaments aniran compassats d’una «gradual» aturada de les antigues xarxes, amb la qual cosa la xarxa de coure haurà sigut substituïda per fibra abans del 2027, quan haurà finalitzat també l’aturada de la xarxa 3G.

Temes:

Telefónica