Transport

El Port de Tarragona incorpora un megacamió de 32 metres en la seva operativa

El vehicle, de la firma Transpaís, reduirà el consum de combustible i el nombre d’expedicions

El Port de Tarragona incorpora un megacamió de 32 metres en la seva operativa
1
Es llegeix en minuts

El Port de Tarragona ha incorporat un megacamió de 32 metres de longitud i 70 tones de capacitat de la companyia Transpaís que complementa les operatives del ferrocarril, segons informa l’autoritat portuària (APT). El nou transport redueix el preu de la tona de mercaderia transportada i aporta un plus en sostenibilitat, ja que redueix el nombre d’expedicions, de consum de combustible i de contaminació perquè concentra la càrrega en un sol vehicle.

Es calcula que un megacamió equival a dos de convencionals i, tot i que són més llargs i alts, s’estima que redueixen el risc d’accidents en la carretera perquè es redueix el nombre de vehicles pesats en circulació. A Espanya, la circulació d’aquests camions depèn de permisos especials i està, de fet, en fase de proves a l’espera d’una normativa general.

Aquests vehicles, amb una longitud equivalent a una pista de tennis professional i més gran que una piscina semiolímpica, circulen des de fa temps a Suècia, Finlàndia, Dinamarca, Països Baixos, algunes zones de Noruega i, més recentment, a Portugal. No estan legalitzats a França.

Notícies relacionades

Els megacamions i els ‘duotrailer’ reclamen lloc a les carreteres espanyoles. Segons les últimes dades disponibles de la Direcció General de Trànsit, hi ha poc més de 300 d’aquests megacamions en circulació per vies preautoritzades.

Qualsevol empresa de transport o del sector logístic amb intenció de millorar la rendibilitat de rutes fixes i amb gran volum de càrrega ja contempla la conveniència de l’ús de camions gegants o de doble tràiler entre els seus serveis. Altres companyies, com Gefco o Sesé, ja en tenen. Són vehicles imponents amb motors de 15 litres i uns 600CV. El conjunt pot sumar vuit eixos i arrossegar 60 i fins i tot 70 tones. El preu del cap tractor sol ser superior als 140.000 euros. 

Temes:

Transports