Premis Youth Fellowship Contest

El periodista Àlex Segura rep el reconeixement de l’FMI

L’organització econòmica mundial ha atorgat el guardó al reporter català pel seu projecte «¿Poden les empreses ‘fintech’ ajudar a tancar la bretxa de gènere en la inclusió financera?»

El periodista Àlex Segura rep el reconeixement de l’FMI
1
Es llegeix en minuts

El Fons Monetari Internacional (FMI) ha seleccionat el periodista català Àlex Segura com a guanyador del premi IMF Youth Fellowship Contest, un guardó al qual han optat aquest any 700 candidats entre les joves promeses del periodisme econòmic mundial. La greu situació financera ocasionada per la pandèmia del coronavirus va impulsar l’organització internacional a buscar les millors propostes entre els professionals més joves del sector.

El projecte presentat per Àlex Segura, que actualment treballa en la corresponsalia de l’agència de notícies Efe als Estats Units, s’ha basat en la bretxa existent en alguns països del món a l’hora de sol·licitar crèdits financers. A més, va proposar algunes solucions que consistien a oferir diverses polítiques públiques amb l’objectiu d’augmentar l’accés al microcrèdit, impulsar la identificació digital i promoure l’educació financera entre les dones al mateix temps que es dona un impuls a les empreses de tecnologia financera (‘fintech’) per trobar solucions des del sector privat.

Notícies relacionades

El treball, titulat ¿Poden les empreses ‘fintech’ ajudar a tancar la bretxa de gènere en la inclusió financera? es va presentar en format de peça audiovisual i va ser un dels quatre vencedors ex aequo de la competició, juntament amb les entregues de les periodistes Mary-Jean Nleya (Botswana), Krithiga Narayanan (Índia) i Cynthia Nyongesa (Kenya). Els quatre projectes guanyadors es publicaran per primera vegada el gener del 2021 a la Revista de Finances i Desenvolupament de l’FMI.

El concurs va ser anunciat a principis de setembre del 2020. Els participants tenien termini fins al 24 d’aquell mes per presentar la candidatura, en format text i/o vídeo, sobre propostes sostenibles de cara a la recuperació econòmica després de la crisi de la Covid-19. Uns 700 periodistes i comunicadors de més d’un centenar de països van presentar les seves idees, però només 26 van ser elegits per participar en un programa intensiu de capacitació amb experts de l’FMI durant la celebració de l’Assemblea Anual de l’FMI i del Banc Mundial 2020.

Temes:

FMI