L’ajuda europea

Catalunya presenta un pla tractor d’automoció per optar als Fons Europeus

La Generalitat, el Clúster de la Indústria d’Automoció (CIAC) i Eurecat presenten 30 projectes per als fons de reconstrucció de la UE amb 50 empreses implicades

Catalunya presenta un pla tractor d’automoció per optar als Fons Europeus
1
Es llegeix en minuts

El sector de l’automoció continua buscant alternatives de futur per salvar la crisi provocada per la pandèmia del coronavirus de la millor manera possible. És per això que la Generalitat, Eurecat i el Clúster de la Indústria de l’Automoció a Catalunya (Ciac) presentaran al Govern espanyol un pla tractor sectorial amb més de 30 projectes i més de 50 empreses implicades. Aquest pla està destinat a optar als Fons de Reconstrucció de la Unió Europea.

Notícies relacionades

En una trobada celebrada avui amb 140 empreses del sector per resoldre dubtes sobre aquests fons europeus, el president del Ciac, Josep Maria Vall, va reconèixer que aquests fons «s’han convertit en la gran oportunitat per transformar el sector de l’automoció a Catalunya i a Espanya». També des del clúster, Josep Nadal, ha apuntat que l’objectiu de l’acte era oferir el màxim d’informació: «Ens interessa que les pimes tinguin clar què cal fer per optar a aquests fons»

Les línies del pla, d’acord amb els eixos principals del Pla Estratègic 2020-2024 presentat pel Ciac al setembre, així com amb els requisits establerts des del Govern per accedir al finançament de Next Generation EU, es basen principalment en infraestructures resilients, pacte per la ciència i la innovació, la modernització i digitalització del teixit industrial i de les pimes, educació i coneixements. Matilde Villarroya, la directora general d’Indústria de la Generalitat, ha assenyalat la importància de la proposta que es remetrà a Europa. De fet, ha sigut la Generalitat la que ha demanat a les empreses que donin forma als seus projectes perquè, quan s’obri la línia de finançament (a l’espera de quin format tindran), «els terminis per presentar-se seran curts».