CONSUM

Multa Apple per mentir sobre la resistència a l'aigua dels iPhone

Les autoritats de la competència italianes consideren que la multinacional incorre en 'pràctiques comercials incorrectes' a l'assegurar una estanquitat que només ha sigut provada en laboratori

Amazon i la firma de la poma no firmen els principis de lleialtat fiscal exigits per França a les 'big tech'

JGM01 - CUPERTINO (EE.UU.), 12/9/2017.- Fotografìa cedida por Apple Inc. que muestra el iPhone X de Apple con water splash, presentado en el nuevo teatro Steve Jobs, durante el evento especial de Apple en la nueva sede de Apple en Cupertino, California, EE.UU., hoy, 12 de septiembre de 2017. Las nuevas características del teléfono incluyen una Super Pantalla Retina de 5,8 pulgadas, una cámara trasera mejorada con doble estabilización de imagen óptica, sistema de cámara TrueDepth, Face ID y un Bionic Chip A11 con motor Neural. Apple dijo que el teléfono usa una nueva autenticación de identificación de rostro, utilizando un sistema de cámara TrueDepth de última generación compuesto por un proyector de punto, cámara de infrarrojos e iluminador flood, y es alimentado por un Bionic A11 para mapear y reconocer con precisión un rostro. El nuevo iPhone X estará disponible el viernes 27 de octubre de 2017 en más de 55 países y territorios, y en tiendas comenzando el viernes, 03 de noviembre de

JGM01 - CUPERTINO (EE.UU.), 12/9/2017.- Fotografìa cedida por Apple Inc. que muestra el iPhone X de Apple con water splash, presentado en el nuevo teatro Steve Jobs, durante el evento especial de Apple en la nueva sede de Apple en Cupertino, California, EE.UU., hoy, 12 de septiembre de 2017. Las nuevas características del teléfono incluyen una Super Pantalla Retina de 5,8 pulgadas, una cámara trasera mejorada con doble estabilización de imagen óptica, sistema de cámara TrueDepth, Face ID y un Bionic Chip A11 con motor Neural. Apple dijo que el teléfono usa una nueva autenticación de identificación de rostro, utilizando un sistema de cámara TrueDepth de última generación compuesto por un proyector de punto, cámara de infrarrojos e iluminador flood, y es alimentado por un Bionic A11 para mapear y reconocer con precisión un rostro. El nuevo iPhone X estará disponible el viernes 27 de octubre de 2017 en más de 55 países y territorios, y en tiendas comenzando el viernes, 03 de noviembre de / APPLE INC. / HANDOUT (EFE)

2
Es llegeix en minuts
EFE

Les autoritats italianes han imposat aquest dilluns una multa de 10 milions d’euros a la tecnològica Apple per incórrer en publicitat enganyosa sobre la resistència a l’aigua dels seus telèfons mòbils, els iPhone. L’Autoritat Garant de la Competència i el Mercat d’Itàlia (AGCM) va atribuir en un comunicat «pràctiques comercials incorrectes» a Apple per utilitzar «missatges promocionals sobre la resistència a l’aigua de diversos models d’iPhone».

En primer lloc Apple va anunciar com a resistents a l’aigua diversos models d’iPhone –el 8, 8 Plus, XR, XS, XS Max, 11, 11 Pro i 11 Pro Max–, capaços, segons la companyia, de mantenir-se sota l’aigua fins a 30 minuts a una profunditat entre un i quatre metres. Les autoritats italianes asseguren que en la publicitat d’Apple no s’aclaria que aquesta resistència només es donava en «determinades condicions», ja que havia sigut testada en aigües estàtiques i pures.

Per aquesta raó, submergir un d’aquests iPhone en aigües amb corrents o brutes pot perjudicar el dispositiu. A la pràctica, submergir un iPhone al mar, per exemple, pot suposar posar en risc el funcionament de l’aparell, especialment si s’acciona qualsevol botó. D’altra banda, l’AGCM italiana denuncia que paradoxalment la garantia d’aquests iPhone no cobreix «danys provocats per líquids» i Apple, a més, no presta assistència tècnica quan aquests models pateixen desperfectes al ser mullats. Les autoritats italianes han imposat una multa de 10 milions d’euros i obligaran Apple Distribution International i Apple Itàlia a publicar la sanció al seu lloc d’internet.

Fora de l’acord fiscal

Precisament Apple i Amazon s’han quedat soles contra la firma d’un acord de lleialtat fiscal exigit per França a les ‘big tech’. Uns 70 grups del sector digital, entre ells els gegants Google i Facebook, s’han compromès en el marc del col·lectiu ‘Tech For Good’, iniciat pel president francès Emmanuel Macron, a «assumir les seves responsabilitats» fiscals mitjançant una «justa contribució als impostos» als països on operen. Aquesta promesa està inclosa en la declaració ‘Tech For Good’, feta pública aquest dilluns per l’Elisi amb l’objectiu de «traçar les grans línies dels principis i valors» per fer d’internet «un espai lliure, obert i segur» a nivell mundial, segons la presidència francesa.

Notícies relacionades

La declaració ha sigut firmada per «més de 75» dirigents «representatius de la diversitat» del sector: grans grups com Google, Facebook o Microsoft, ‘start-ups’, oenagés, fundacions... Només falten les firmes d’Amazon i Apple, tot i que a París confien que la subscriguin. 

Aquesta promesa no és vinculant, però dona a dirigents com Emmanuel Macron una «base» per a les discussions internacionals sobre la regulació digital, en particular el «Digital Services Act» de la Unió Europea, que serà presentat al desembre.

Temes:

iPhone Apple