FARMACÈUTIQUES

Grifols va elevar els beneficis el 14,7% fins al tercer trimestre

Els ingressos van pujar el 7,8% fins a 4.031 milions

Logotip de l’empresa Grifols, amb seu a Barcelona.

Logotip de l’empresa Grifols, amb seu a Barcelona.

1
Es llegeix en minuts

Grifols va incrementar el 14,7% els beneficis entre gener i setembre, fins als 486 milions d’euros. Els ingressos de la firma farmacèutica especialitzada en derivats del plasma van créixer el 7,8%. Les divisions Bioscience i Diagnostic van ser les principals impulsores del creixement. 

En concret, els ingressos es van situar en 4.031 milions d’euros per la sòlida demanda de la divisió Bioscience, que va créixer el +10,1% fins a 3.242 milions d’euros, i l’avenç del +2,3% de la divisió Diagnostic, amb 546 milions d’euros. Bioscience va reportar 1.084 milions d’euros d’ingressos (+5,7%) i Diagnostic, 206 milions (+11,2%).

Notícies relacionades

El marge ebitda del tercer trimestre es va situar en el 29,8% i va arribar a 404 milions d’euros, la xifra trimestral més alta de Grifols. L’ebitda en els 9 primers mesos, fins a 984 milions d’euros. La firma considera que aquest balanç trimestral és «el resultat dels esforços realitzats en tots els àmbits de la companyia i especialment en innovació, així com del pla de contenció de despeses operatives en curs».

El benefici net va pujar el +14,7% i es va situar en 486 milions, malgrat les inversions realitzades. Grifols va tancar l’adquisició d’una planta de fraccionament i dues plantes de purificació al Canadà, així com 11 centres de plasma als EUA. També va arribar a un acord per adquirir el capital restant d’Alkahest i continua apostant per la innovació mitjançant la R+D de teràpies innovadores.

Temes:

Grifols