Projecte de Pressupostos

L'Autoritat Fiscal també veu optimistes les previsions del Govern

L'Airef preveu un creixement del 8,2% per al 2021 davant el 9,8% estimat per l'Executiu

L'organisme rebaixa en 2.083 milions la recaptació més gran prevista per les pujades d'impostos

L'Autoritat Fiscal també veu optimistes les previsions del Govern

J J Guillen

Es llegeix en minuts

Rosa María Sánchez

Igual que va fer el governador del Banc d’Espanya aquest dimecres, la presidenta de l’Autoritat Fiscal, Cristina Herrero, també ha valorat com a optimistes les previsions del Govern quant a creixement i recaptació fiscal. En la seva compareixença davant la Comissió de Pressupostos del Congrés dels Diputats, Herrero també ha opinat que la nova onada de la pandèmia fa virar les previsions macroeconòmiques cap als escenaris més pessimistes.

En tot cas, l’escenari central de previsions de l’Airef projecta un creixement de l’economia del 8,2% el 2021, partint del supòsit d’una plena absorció dels fons europeus pressupostats pel Govern i d’una gradual normalització de l’activitat al llarg del pròxim exercici. Aquesta previsió se situa una cosa més d’1,5 punts per sota del projectat pel Govern (9,8%) en un context de ple aprofitament dels fons europeus.

Et pot interesar

L’interval de previsions que ha formulat l’Airef per al 2021 va des del 6,5%, en el supòsit més pessimista, fins al 10%, en el més optimista.

A més, l’Autoritat Fiscal rebaixa en 2.083 milions d’euros, fins a un total de 4.002 milions, les previsions de més recaptació formulades pel Govern a partir de les pujades fiscals que preveu posar en marxa l’any vinent.