POLÍTICA DIGITAL

El Govern destina 2,5 milions per a la ciberseguretat municipal

L'Agència Catalana de Ciberseguretat proveirà de mitjans per contrarestar les amenaces informàtiques

puignero

puignero

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya destinarà 2,5 milions d’euros per a la protecció cibernètica dels municipis. El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha presentat aquest dilluns davant ajuntaments, consells comarcals i diputacions, el nou model de ciberseguretat per als ens locals que pretén minimitzar l’impacte dels atacs informàtics a les seves xarxes, per a la qual cosa el seu departament destinarà aquest pressupost per millorar els mecanismes de defensa en l’entorn de l’Administració local. 

Operativa des de l’1 de gener del 2020, l’Agència de Ciberseguretat  es proposa dotar dels mitjans necessaris per a la detecció, prevenció, formació, protecció i resposta ràpida de les administracions locals davant possibles incidents de ciberseguretat. Les mesures es concretaran en un portal de seguretat, una plataforma en línia i millorar la capacitat de resposta a qualsevol tipus d’incident.

Notícies relacionades

Els serveis de resposta ràpida a incidents que inclouran alertes, un equip de resposta, la gestió coordinada i solucions de recuperació de la possible pèrdua de dades.

Durant el primer semestre de l’any 2020, els ajuntaments catalans han informat a l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya de 10 atacs cibernètics, gairebé el doble que al llarg de l’any 2019. S’han detectat 83 consistoris amb un nivell d’exposició crític i només 192 el tenen baix. També s’ha analitzat que les mesures de ciberseguretat actuals són bàsiques en el 45% d’aquests ens.