resultats financers

El BBVA va reduir les seves pèrdues fins als 15 milions al setembre

El resultat del banc continua sent un llast pels 2.084 milions de deteriorament als Estats Units del primer trimestre

zentauroepp54990215 economia bbva200918194849

zentauroepp54990215 economia bbva200918194849 / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
P. A.

El BBVA va reduir les seves pèrdues acumulades des de començament d’any fins als 15 milions d’euros al tancament de setembre, però molt lluny dels 3.667 milions milions que va guanyar en els nou primers mesos de l’any passat. El resultat del banc està sent un llast per un deteriorament de 2.084 milions que es van veure obligats a aflorar en el primer trimestre en la seva filial als Estats Units (el segon en pocs mesos) per la devaluació del voltant al 55% del seu fons de comerç (que mesura el valor d’actius intangibles com la marca i la clientela per la seva capacitat de generar una rendibilitat més gran que l’obtenible per la simple suma dels actius tangibles). 

Notícies relacionades

El banc ha destacat que només en el tercer trimestre ha guanyat 1.141 milions, després de perdre 1.792 milions en el primer i guanyar 636 milions en el segon. «El benefici del tercer trimestre creix amb força davant els trimestres anteriors. Aquesta bona evolució és resultat de la fortalesa dels nostres ingressos recurrents, l’excel·lent control de despeses i els menors sanejaments, gràcies al significatiu esforç d’anticipació de provisions de la primera part de l’any», ha assenyalat Onur Genç, el seu conseller delegat, en una nota.

Tant els ingressos bàsics del grup (-4,9%) com els obtinguts per comissions (-8%) han caigut fins al setembre, però el fort augment del resultat aconseguit per la venda de carteres de deute (65,5%) ha permès que els seus ingressos totals caiguessin només el 2%. La caiguda de les despeses d’explotació (10,1%) va permetre un increment del resultat abans de provisions (4,1%), però el fort increment dels sanejaments per fer front a pèrdues futures i pel fons de comerç dels Estats Units va provocar una caiguda del 72,9% en el resultats abans d’impostos.

Temes:

BBVA