Empreses

Telefónica i Allianz s'uneixen per desplegar fibra a Alemanya

Està prevista una inversió de fins a 5.000 milions per arribar a 2 milions de llars en sis anys

undefined41137771 alvarez pallete171130182221

undefined41137771 alvarez pallete171130182221

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Telefónica i Allianz, una de les principals companyies d’assegurances del món, han arribat a un acord per a la creació d’una societat conjunta per al desplegament de fibra fins a la llar (FTTH) a AlemanyaM amb una inversió prevista que ascendeix fins als 5.000 milions d’euros. 

La nova companyia, en què les dues companyies ostentaran cada una el 50% en un model de cocontrol, operarà com un operador a l’engròs neutral i desplegarà xarxes locals de fibra òptica en zones rurals i semirurals d’Alemanya amb baixa cobertura. L’objectiu és arribar als 2 milions de llars, amb una xarxa de fibra de més de 50.000 quilòmetres, així com oferir accés a l’engròs FTTH a tots els proveïdors de serveis de telecomunicacions, perquè aquests, al seu torn, puguin oferir aquests serveis als seus clients finals. 

Per a això, la companyia preveu inversions de fins a 5.000 milions d’euros a través de diverses fonts de finançament (contribucions dels accionistes, un préstec subordinat a llarg termini, i finançament extern sense recurs als accionistes) i es distribuiran al llarg del període de desplegament de sis anys.  

Telefónica hi invertirà fins a 500 milions d’euros de capital i Allianz, fins a 1.000 milions d’euros a través de diferents instruments. «Suposa per a Telefónica una oportunitat per cristal·litzar el valor de la seva experiència i ‘track record’ alhora que protegeix les seves prioritats financeres en interès de tots els seus grups d’interès tant de capital com de crèdit a través d’una estructura financera específica del projecte, sense recurs als accionistes i no consolidada», ha precisat la companyia.

Notícies relacionades

Telefónica participarà en la nova companyia a través de la seva filial d’infraestructures, Telefónica Infra, que en tindrà un 40%, i de Telefónica Deutschland/O2, que tindrà una participació del 10%, mentre Allianz adquirirà el 50% de les accions en representació d’Allianz (Allianz) i del Fons Europeu d’Infraestructures d’Allianz (Allianz European Infraestructure Fund). La transacció està subjecta a l’aprovació de les autoritats de competència i s’espera que el tancament es produeixi en el primer semestre del 2021.

Allianz, una de les principals companyies asseguradores i d’inversió del món, contribueix amb la seva experiència prèvia en diverses inversions en fibra i el seu múscul inversor, així com una forta presència local en aquesta aliança. Mentre Telefónica aporta les seves capacitats tècniques i la seva experiència en el desplegament i operacions de xarxes de fibra. 

Temes:

Telefónica