Reaccions

Patronals i sindicats reclamen al Govern una reobertura parcial de bars i restaurants

Els agents socials demanen a la Generalitat una rebaixa de les restriccions per donar oxigen al sector de la restauració

lleida2ok

lleida2ok

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les patronals i els sindicats més representatius a Catalunya han reclamat al Govern que permeti una reobertura parcial dels bars i restaurants per permetre certa facturació al sector. Pimec, el Gremi de RestauradorsCCOO UGT han demanat a la Generalitat, mitjançant sengles comunicats, que la restauració pugui tornar a aixecar la persiana, tot i que no sigui a temps complet. L’Executiu català ha anunciat aquest dijous la pròrroga del tancament de locals 15 dies més, fins a mitjans de novembre.

La patronal de les petites i mitjanes empreses ha suggerit una reobertura fins al migdia perquè les empreses puguin donar el servei d’esmorzar i dinar. Les centrals, per la seva part, han recordat la caiguda d’ingressos que representa per a un treballador mantenir-se en erto, encara que asseguri el seu lloc de treball. A Catalunya, un total de 57.006 treballadors, a data de dilluns d’aquesta setmana, van passar a estar suspesos per un erto a causa dels tancaments o limitacions d’aforaments decretats fa 15 dies.