SEU CORPORATIVA

Mediamarkt situarà al Prat el seu centre administratiu internacional, amb una plantilla de 500 persones

El 'hub' donarà servei de control financer i de personal a les botigues d'11 països

44113500 591

44113500 591

2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Mediamarkt ha triat Barcelona per situar el seu nou centre administratiu internacional. La companyia pretén unificar diferents processos de gestió de la multinacional i donarà servei des del Prat de Llobregat a tots els països de parla no germànica del grup a Europa. El ‘hub’ suposarà la incorporació de més de 500 professionals que s’aniran afegint a l’empresa de manera progressiva. La multinacional considera que Barcelona és l’entorn metropolità ideal per ubicar aquest ‘hub’ des del qual s’unificaran els processos administratius». La mesura arriba en uns moments de tensions en el sector de la distribució per la pandèmia i el tancament de botigues pel confinament. La multinacional ha registrat un increment de les vendes ‘online’ del 200% fins al setembre respecte a l’any passat i és una línia estratègica per potenciar «per la situació d’incertesa». A l’abril, les vendes a internet es van multiplicar per cinc respecte al mateix mes del 2019. 

Les oficines del Prat compten actualment amb 9.585 metres quadrats repartits en tres plantes, amb més de 70 sales de reunions. En la fase inicial s’han incorporat 40 treballadors i durant el primer semestre del 2021 s’arribarà a les 200. Aquest projecte de seu al Prat està emmarcat dins del nou model operatiu de la companyia, que té per objectiu estandarditzar tots els processos i millorar així en eficiència i velocitat de resposta davant les demandes dels punts de venda. També hauria de facilitar a les botigues l’atenció al client.

El centre donarà servei a 11 països: Espanya, Bèlgica, Itàlia, Luxemburg, Països Baixos, Portugal, Suècia, Grècia, Hongria, Polònia i Turquia. Segons fonts de l’empresa, «els perfils de les persones que es contractarà seran de caràcter financer i administratiu i hauran de parlar els idiomes dels països que es vagin incorporant». Alberto Álvarez, conseller delegat de Mediamarkt Iberia, ha destacat el paper de la filial espanyola en el grup «gràcies a 20 anys d’experiència, 88 establiments i més de 6.675 professionals», amb la qual cosa esperen introduir «una nova manera de treballar en tota l’organització a nivell internacional».

Funcions

Notícies relacionades

El Global Business Services Iberia és una nova organització subsidiària del Global Business Services d’Alemanya, que unificarà totes les funcions administratives en les àrees de comptabilitat operativa, control centralitzat de factures i altres serveis transversals per a tot el grup. Amb el GBSI, la companyia busca l’estandardització de les tasques administratives a tots els països i l’automatització de processos.

Aquest projecte vol facilitar que les botigues es focalitzin en l’atenció al client i el nou centre administratiu descarregarà de treball els punts de venda. El nou ‘hub’ està ubicat a les oficines centrals de MediaMarkt Iberia al Prat de Llobregat i donarà ocupació a més de 500 professionals. La direcció d’aquest nou centre estarà a càrrec de Manuela Mengibar Gallego, fins ara directora del departament d’Administració i Finances de MediaMarkt Iberia, i Xavier Mas, director de recursos humans de MediaMarkt Iberia. Per Manuela Mengibar, «Espanya compta amb professionals molt ben formats i és un orgull per a tots els que formem part de la família de MediaMarkt haver sigut els elegits per acollir aquest nou projecte».