TURISME

Viatges El Corte Inglés endureix l'erto i redueix horaris comercials

La direcció comunica als sindicats que la nul·la activitat obliga a replantejar les mesures laborals

1
Es llegeix en minuts

Viatges El Corte Inglés ha anunciat als sindicats que davant la paralització del sector emprendrà nous ajustos per adaptar l’estructura a la persistent situació, en concret un nou erto i reducció de l’horari comercial dels seus establiments encara oberts. 

Ha comunicat als sindicats la posada en marxa de mesures encara més dràstiques argumentant que «l’activitat de l’àrea vacacional és pràcticament nul·la», així que suspendrà l’erto actual i n’aplicarà un altre de diferent.

D’una banda, les 143 oficines que encara es mantenen obertes, la majoria ubicades en centres comercials, redueixen els horaris d’atenció al públic, excepte en les delegacions de Castellana, Pozuelo de Alarcón i Diagonal (Viatges El Corte Inglés tanca 277 agències a peu de carrer). A partir d’ara seran operatives de 12.00 a 20.00, quatre hores menys del normal (de 10.00 a 22.00). Paral·lelament, tot el personal de l’àrea vacacional en erto estarà afectat al 80% de la jornada, incloent-hi els caps de delegació.

Els dos ajustos es mantindran, en principi, durant els mesos de novembre i desembre. La resta d’àrees (corporatiu, central, MICE i mixtes) seguiran amb els seus horaris.

Notícies relacionades

Segons informa el Sindicat Professional de Viatges (SPV) en la quarta reunió de la Comissió de Seguiment del segon erto del 2020 de l’empresa els ha traslladat que es veuen abocats a prendre algunes decisions entre les quals s’inclouen aquesta reducció d’horaris i ampliació de l’erto.

El sindicat assegura que l’empresa els ha transmès que continuen apostant «de manera inequívoca» pel manteniment de l’ocupació i que es mantenen els projectes que s’havien posat en marxa. «S’aposta clarament pel futur, però que cal actuar en el present, prenent mesures com les comentades», conclou el comunicat.