Resultats tercer trimestre

Naturgy guanya un 45% menys fins al setembre per la pandèmia

La companyia estén el contracte de GNL amb Puerto Rico fins el 2023

naturgy

naturgy

2
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Naturgy va guanyar 490 milions d’euros fins al setembre, un 45,6% menys que un any abans, quan va registrar un benefici net de 901 milions d’euros, a causa de l’efecte de la pandèmia en la demanda i els preus i de la depreciació de divises a l’Amèrica Llatina. Malgrat tot, la companyia manté els seus compromisos per a aquest exercici, segons ha informat la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La companyia que presideix Francisco Reynés ha aprofundit en la gestió del seu portafolis de negocis i ha impulsat canvis en l’organització per continuar amb la transformació de la companyia i frenar els efectes del coronavirus. A més, continua amb les mesures per reduir el seu perfil de risc i renegociar els contractes d’aprovisionament, que representen ja més del 50% del total dels seus volums compromesos. L’energètica espera tancar nous acords amb altres subministradors abans de finals d’any.

A més, ha posat el focus a reforçar la seva liquiditat i en la disciplina financera. A tancament del tercer trimestre, la liquiditat total del grup va ascendir a més de 10.150 milions d’euros, mentre que va reduir el seu deute net en 541 milions, fins als 14.727 milions d’euros.

D’altra banda, les inversions de Naturgy en el període van ascendir a 827 milions d’euros, principalment destinats a projectes renovables, tot i que amb una caiguda del 26,2% respecte a l’any anterior, degut, principalment, a les menors inversions de creixement a les xarxes de gas a Espanya com a resultat dels mesos de confinament i a l’alentiment temporal dels desenvolupaments renovables també a Espanya. No obstant, la companyia continuarà amb els seus plans d’inversió en renovables i manteniment de xarxes previstes per a l’exercici, malgrat les restriccions de la crisi.

El resultat brut d’explotació (Ebitda) del grup es va situar en els 2.774 milions d’euros, un 16,6% menys. Excloent-ne els elements no recurrents, el benefici net ordinari de Naturgy va ascendir a 696 milions d’euros, un 30,9% menys, mentre que el seu Ebitda ordinari va arribar als 3.002 milions d’euros a tancament del primer semestre, un 12,1% menys, impactat per les condicions de mercat i l’evolució negativa dels tipus de canvi. 

Notícies relacionades

Naturgy continua compromesa amb la seva política de retribució a l’accionista. Durant el període, la companyia va completar el pagament en efectiu del seu primer dividend a compte per al 2020 per un import de 0,31 euros per acció i ha anunciat el pagament del seu segon dividend a compte (0,50 euros per acció) per al pròxim dia 11 de novembre. Aquesta política de dividends beneficia més de 100.000 petits accionistes.

Contracte amb Puerto Rico

L’energètica ha anunciat aquest dimecres l’extensió del contracte de subministrament de GNL a Puerto Rico fins al 2032. El seu volum anual estimat és de dos mil milions de metres cúbics (Bcma), que pot arribar fins a 3 Bcma segons les necessitats del país, i el seu preu estarà indexat en la seva totalitat en el Henry Hub (principal índex de gas dels EUA). Aquest contracte vencia l’octubre d’aquest any i tenia un volum anual d’1,5 Bcm i una indexació de preu lligada un 50% al petroli i un 50% al Henry Hub.