innovació

Apple compra la 'start-up' barcelonina Vilynx per 42 milions d'euros

El gegant tecnològic nord-americà adquireix l'empresa fundada per Elisenda Bou-Balust i especialitzada a buscar contingut per internet a través de vídeos i imatges

elisenda-bou-balust

elisenda-bou-balust

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El gegant tecnològic Apple ha comprat la ‘start-up’ barcelonina Vilynx, especialitzada en el desenvolupament de ‘software’ intel·ligent que indexa i etiqueta vídeos d’internet, segons han confirmat a Efe fonts del mercat. L’empresa cofundada per Elisenda Bou-Balust el 2013 va ser adquirida a principis d’any, segons ha avançat Bloomberg, per un preu que rondaria els 42 milions d’euros.

Notícies relacionades

Vilynx és una empresa emergent dedicada a desenvolupar una tecnologia que permet etiquetar i indexar vídeos i continguts d’internet per facilitar les seves recerques. L’enfocament d’aquesta tecnologia no és només captar ingents volums de dades (‘big data’) sinó que aquestes s’entenguin, que tinguin sentit i prenguin les seves pròpies decisions mitjançant la intel·ligència artificial. Els seus principals clients en l’actualitat són grans mitjans de comunicació dels EUA.  

Vilnyx disposa d’oficines a Los Angeles i Palo Alto (EUA) i tota la part d’enginyeria la conserva a Barcelona. L’empresa, entre els accionistes de la qual es troba Kibo Ventures, Caixa Capital Risc i Ridgewood Capital, va ser fundada l’any 2013 per Elisenda Bou-Balust. Precisament l’any passat va guanyar el premi al jove empresari que atorga l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC) i que va reconèixer el seu treball en el camp de la intel·ligència artificial. 

Temes:

Startups