Cimera empresarial

Les empreses familiars demanen unitat al Govern i evitar «batalles estèrils»

Puig reclama mesures per salvar les empreses de la crisi i mitigar-ne l'impacte

Calviño defensa que els Pressupostos se centren en el creixement i la creació d'ocupació

undefined55601456 madrid  26 10 2020   el presidente de ceoe  antonio garamend201026132201

undefined55601456 madrid 26 10 2020 el presidente de ceoe antonio garamend201026132201 / Ballesteros

2
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Les empreses familiars reclamen als governants «remar en la mateixa direcció» per lluitar contra el coronavirus i la crisi econòmica que comporta i evitar diluir esforços en «batalles estèrils», segons ha plantejat el president de l’empresa familiar, Marc Puig, durant la clausura del XXIII Congrés de l’Empresa Familiar.

«Tenim més en comú que qüestions que ens diferenciïn, per aquesta raó i per un dels escenaris més difícils de la història recent, sortirem reforçats si remem tots a una que si empenyem en diferents direccions», ha afegit.

Puig també ha demanat una «bateria de mesures adequades» per salvar algunes empreses de la fallida que pot suposar aquesta crisi i mitigar el seu impacte en moltes d’altres. «Tots els nostres esforços han d’estar dirigits a fer possible que el màxim nombre d’empreses, i en particular les empreses familiars a les quals representem, i que signifiquen un percentatge molt elevat de l’ocupació d’aquest país, puguin superar aquesta difícil situació», ha indicat.

El representant de les empreses de parents ha insistit a demanar al Govern que centri la seva agenda en aquest esforç i deixi «altres prioritats per a altres moments». «Aparquem algunes iniciatives legislatives que només posen més traves a l’empresa i prioritzem la protecció del teixit empresarial, almenys mentre els nostres nivells d’atur superin certs llindars preestablerts», ha remarcat.

Notícies relacionades

La clausura ha comptat amb la presència de la ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, qui ha indicat que «salut i economia van de la mà», per la qual cosa és «vital aturar els rebrots si volem seguir en un camí positiva de recuperació». La ministra ha reivindicat que el Govern ha reaccionat de manera «molt ràpida i decidida» per minimitzar l’impacte negatiu de la pandèmia amb la posada en marxa el març de mesures com els avals ICO o el sistema d’expedients de regulació temporal d’ocupació (ertos). «Una prova clara que vam fer el correcte és l’EPA que s’ha conegut aquest dimarts, mostra que hem recuperat més de la meitat de l’ocupació perduda durant el primer trimestre», ha assegurat.

Alhora, la ministra d’Economia ha defensat el projecte de Pressupostos 2021 que el Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts com a «tremendament important per fer confiança» i l’ha definit com a centrat en el «creixement i la creació d’ocupació». «La nostra restricció pressupostària (pressupostos prorrogats del 2018) feia difícil afrontar inversions públiques que poguessin mobilitzar inversió privada en àmbits necessaris com la transició ecològica, la digitalització, la formació o la ciència», ha insistit.