OCUPACIÓ

L'ATA demana estendre els ertos i ajuts als autònoms fins al 31 de maig davant l'estat d'alarma

També reclama una deducció fiscal per a les famílies per despeses a la llar o equipament informàtic de fins a 3.000 euros

dcaminal27825574 valencia 11 11 14  politica lorenzo amor   lorenzo151229111836

dcaminal27825574 valencia 11 11 14 politica lorenzo amor lorenzo151229111836

1
Es llegeix en minuts

L’organització d’autònoms ATA ha plantejat un decàleg de mesures urgents davant el nou estat d’alarma decretat pel Govern amb l’objectiu de salvar autònoms, empreses i llocs de treball.

Entre les mesures que reclama l’organització es troba l’extensió fins al 31 de maig dels expedients de regulació temporal d’ocupació (erto) i de les prestacions per a autònoms, així com una moratòria en el pagament d’impostos fins al 30 de juny.

ATA també demana abaixar cotitzacions socials i quotes als autònoms; suspendre qualsevol increment impositiu o creació de nous impostos; reduir l’IVA a l’hostaleria, les perruqueries i els gimnasos, entre altres negocis; ampliar línies de liquiditat ICO i augmentar un any més els períodes de carència d’amortització de capital, i un pla d’ajuts al lloguer per als autònoms als quals s’obligui al tancament total de la seva activitat i progressiu per a qui pateixi altres restriccions.

L’organització demana, a més, una moratòria en el pagament de subministraments en locals i activitats d’autònoms; una deducció fiscal per a les famílies per despeses a la llar (reformes, obres, mobiliari, equipament informàtic) de fins a 3.000 euros, i ajuts directes als sectors més afectats per les noves restriccions, com el taxi, el transport i l’oci nocturn.

Notícies relacionades

«El nombre de rebrots i contagis no deixa de créixer, i amb aquests han arribat de nou les restriccions a la mobilitat. Ja sabem les mesures sanitàries i el que suposarà l’estat d’alarma durant aquests pròxims 6 mesos. S’acosta un desastre per a autònoms, empreses i treballadors si no s’acompanya d’un pla urgent de mesures econòmiques», adverteix l’ATA.

L’organització afirma que aquest decàleg de mesures suposa un «SOS dels autònoms» davant aquest nou panorama «descoratjador». «Es fa urgent establir des de ja un pla d’emergència, i amb vista a un hivern molt dur, que prorrogui els ajuts existents fins al 31 de maig del 2021, faciliti la liquiditat i impulsi el consum i la demanda a fi d’esmorteir la caiguda de l’activitat i evitar el tancament d’empreses i autònoms i, per tant, la destrucció d’ocupació», ha remarcat el president de l’ATA, Lorenzo Amor.