Nova adquisició

Cellnex compra 7.000 torres de telecomunicacions a Polònia per 800 milions

L'empresa espanyola es queda el 60% de la polonesa Play, d'Iliad

Les dues companyies anuncien una inversió conjunta de 1.300 milions en deu anys

Seu de Cellnex a la Zona Franca, a Barcelona.

Seu de Cellnex a la Zona Franca, a Barcelona. / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Nova compra a Cellnex. El principal operador europeu d’infraestructures de telecomunicacions sense fil ha arribat a un acord amb Iliad per adquirir una participació de control del 60% en la companyia que passarà a operar els prop de 7.000 emplaçaments de telecomunicacions de Play a Polònia per 800 milions d’euros.

Iliad va llançar una oferta de compra sobre Play –acordada amb els seus dos principals accionistes– el passat 21 de setembre. Cellnex ha anunciat l’adquisició d’aquest 60%, mentre que el 40% restant continuarà sent propietat d’Iliad, seguint el model que van acordar al seu dia per al cas dels emplaçaments que Free (Iliad) operava a França. 

Notícies relacionades

Cellnex finançarà l’operació, que preveu tancar-se en el segon trimestre del 2021, amb caixa disponible. La nova empresa podria invertir fins a 1.300 milions d’euros en els pròxims deu anys en el desplegament de fins a 5.000 nous emplaçaments. «La xarxa de Cellnex a Europa continua guanyant pes en termes d’abast, diversificació geogràfica, densitat i capil·laritat. Aquest és, sens dubte, un diferencial significatiu, ja que suposa un indubtable valor afegit per presentar-nos com a soci natural i d’elecció per als operadors mòbils europeus amb qui podem col·laborar en diferents mercats, recolzant-los en els seus projectes per completar els desplegaments del 4G i accelerar l’extensió del 5G», ha exposat el president de la companyia, Francisco Bernabé. 

La jove companyia espanyola compta amb una cartera de prop de 61.000 emplaçaments, incloent-hi previsions de desplegament fins al 2027, i desenvolupa les seves activitats a Espanya, Itàlia, Països Bajos, França, Suïssa, Regne Unit, Irlanda i Portugal. El seu negoci s’estructura en quatre grans àrees: serveis per a infraestructures de telecomunicacions, xarxes de difusió audiovisual, serveis de xarxes de seguretat i emergència, i solucions per a la gestió intel·ligent d’infraestructures i serveis urbans (‘smart cities’ i internet de les coses (IoT)).

Temes:

Cellnex