sector aeri

Vueling arriba a un acord amb els pilots per mantenir l'ocupació

Els treballadors accepten una important reducció de sou i la inclusió en erto durant el 2021

vueling-foto

vueling-foto

1
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías

Els pilots de Vueling mantindran els seus llocs de treball l’any vinent. Així ho han firmat la companyia i la secció sindical de Sepla en un acord que regula a la baixa diverses condicions laborals del col·lectiu i que estarà en vigor durant tot el 2021. El text ha sigut ratificat aquesta setmana per més d’un 85% del col·lectiu de pilots afiliat a Sepla.

Es tracta d’un acord que permet a la companyia sobreviure en la crisi més gran de la història de l’aviació mitjançant la reducció de determinades despeses laborals fixes. En concret, els pilots accepten una important rebaixa salarial conforme a la reducció de la producció de la companyia. Per mantenir la feina, els pilots estaran sota la figura de l’erto, repartint els vols de manera equitativa entre tota la plantilla. Així, el salari percebut pels pilots serà proporcional a l’activitat feta.

A més, els pilots cedeixen la compensació econòmica de determinats conceptes com l’actualització salarial, la bonificació de productivitat, o el plus de programació lliure. També s’ha pactat una fórmula que atorga flexibilitat a la companyia per poder disposar de la plantilla necessària per a tots els vols programats en cas d’eventualitats, i diferents figures d’augment de productivitat.

Tancament de bases

En els casos de tancament de bases, els pilots d’aquestes bases tindran l’oportunitat de traslladar-se de manera voluntària a la base de Barcelona, o a determinats destacaments (bases temporals) que obri la companyia en funció de les previsions de trànsit aeri.

Notícies relacionades

La secció sindical de Sepla a Vueling s’ha congratulat per la firma d’aquest acord, que permet mantenir els més de 1.000 llocs de treball de pilots de la companyia en la crisi més gran de la història de l’aviació. «La baixa demanda prevista per a l’hivern ens ha obligat a buscar fórmules que permetin que tota la plantilla puguem tenir les mateixes oportunitats de continuar treballant, tot i que sigui a nivells mínims. Només així podem mantenir els contractes de tot el col·lectiu, així com les nostres llicències i experiència recent».

L’acord estarà en vigor fins al 31 de desembre del 2021, moment a partir del qual tornarà a aplicar-se el III Conveni Col·lectiu de pilots de Vueling en la seva integritat.

Temes:

Vueling