Assemblea general

Covirán sufoca la seva rebel·lió interna amb l'expulsió dels socis crítics

Prop de 300 socis, dels 2.427 que integren el grup, van ratificar l'expulsió de Rubén Navarro i Félix Mensah

coviran 1 car 1200

coviran 1 car 1200

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

La cooperativa Covirán, el segon grup de supermercats a Espanya per nombre d’establiments amb 2.500 locals, ha sufocat parcialment la rebel·lió interna amb el recolzament dels socis a la presidenta, Patrocinio Contreras, i el seu equip. En la seva assemblea ordinària celebrada aquest diumenge a Granada, una «àmplia majoria» de socis participants van aprovar els comptes anuals de l’exercici, recolzant la gestió del consell rector, i van expulsar els crítics.

Els socis Rubén Navarro i Félix Mensah, al capdavant del corrent Nos Duele Covirán, van acusar la cooperativa a principis d’aquest any de mala praxi financera, per la qual cosa van sol·licitar al març la celebració d’una assemblea extraordinària per cessar la direcció del grup. Però, la direcció de Covirán els va denunciar per la falsificació de gairebé 80 firmes al sol·licitar aquesta assemblea extraordinària, cosa que suposa, al seu judici, una «falta greu» i, per tant, la seva expulsió.

Segons ha informat el grup, al voltant de 300 socis (el 60% dels que van participar en la votació) del total de 2.427 socis de la cooperativa van ratificar l’acord del consell rector per a l’exclusió de Tu Súper Morón SL –regentat per Rubén Navarro–, i Agustina de Aragón 1988 SL –regentat per Félix Mensah–.

L’assemblea va tenir caràcter presencial i telemàtic amb unes 400 persones participants des de la seu central i en connexió des de les plataformes logístiques. A més, es podia seguir a través d’un canal intern de Youtube, que també permetia votar.

Notícies relacionades

D’altra banda, la cooperativa va ratificar els comptes del 2019, en els quals va obtenir unes vendes brutes que van arribar als 1.463 milions d’euros, un 6,7% superiors a les de l’exercici anterior, dels quals 1.303 milions d’euros corresponen a Espanya. «Aquestes xifres reflecteixen la fortalesa i estabilitat de la cooperativa en matèria econòmica, mantenint el total del seu actiu econòmic per sobre dels 217,9 milions d’euros», va indicar l’empresa en un comunicat.

Quant a l’import net de la xifra de negoci, s’eleva fins a un 2,1% respecte al 2018 i l’ebitda ajustat d’aquestes despeses extraordinàries resultants del canvi organitzatiu ascendeix a 8,2 milions d’euros, un 1,74% més que la xifra reportada l’exercici anterior.

Temes:

Supermercats