economia

Fernández de Sousa, condemnat a vuit anys de presó per manipular els comptes de Pescanova

Cinc membres de l'antiga cúpula, condemnats a tres anys presó. L'Audiència Nacional condemna l'auditora BBDO per falsejament d'informació econòmica

whatsapp image 2020- car 1200

whatsapp image 2020- car 1200

1
Es llegeix en minuts
Lara Graña

Vuit anys de presó. És la pena que ha imposat l’Audiència Nacional a l’expresident de Pescanova Manuel Fernández de Sousa per haver causat la fallida de la multinacional i, principalment, haver enganyat el mercat i inversors sobre la situació real de la pesquera. Sis anys de presó es deriven de la comissió de delictes d’índole econòmica al capdavant de l’empresa, fundada pel seu pare el 1960; dos més, per un delicte de blanqueig de capitals, mateixa pena que ha recaigut sobre la seva dona, Rosario Andrade Detrell. I, amb ell, han caigut els pesos pesants de l’antiga cúpula de gestió, condemnats en aquest cas a més de tres anys de presó. Es tracta d’Antonio Táboas, Joaquín Viña, Alfredo López i Ángel González.

La sentència assenyala durament l’auditora BDO, condemnada a dos anys de multa. Però imposa pena privativa de llibertat al seu soci i responsable de l’auditoria a Pescanova, Santiago Sañé, per haver comès un delicte de falsejament d’informació econòmica i financera.

Temes:

Pescanova