Ertos

Garamendi allunya la possibilitat d'acord sobre els ertos: «Ens ho estan posant complicat»

El president de la CEOE defensa una pròrroga que inclogui tots els sectors afectats per la pandèmia

«Defensem profundament els ertos per al turisme, però el comerç també és clau», ha afirmat

garamendi

garamendi

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Aquest dilluns el president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha suggerit que no hi haurà acord amb el Govern i els agents socials per prorrogar els ertos per Covid. «M’agradaria arribar a un acord amb els ertos, som pactistes, però la veritat és que ens ho estan posant bastant complicat», ha afirmat Garamendi en la clausura de l’Assemblea Anged 2020. «En qualsevol cas, acceptarem la decisió, legítima, del Govern, i hi continuarem col·laborant», ha dit.

Notícies relacionades

Aquest dimecres, 30 de setembre, vencen les condicions actuals dels ertos per Covid i està previst que sigui demà, en l’últim Consell de Ministres previ a aquesta data, que se’n validi la renovació. Des de la CEOE advoquen per una pròrroga dels ertos que afecti igual tots els sectors, mentre que el Govern aposta per focalitzar els ajuts en els sectors més afectats. «Si considerem que molta gent se’n queda fora haurem de dir que no. Aquesta tarda en el comitè executiu [de la CEOE] ho decidirem», ha explicat el president dels empresaris.

«Defensem profundament els ertos per al turisme, però el comerç també és clau», ha dit Garamendi durant el seu discurs. En aquest sentit, ha explicat que de les prop de 4 milions de persones que hi havia subjectes a un erto en el punt més àlgid de la pandèmia (abril) un 24% (750.000) treballaven en el comerç, mentre que en l’actualitat, dels 750.000 persones en ertos, un 17% (130.000) pertany a aquest sector. «Tot i que n’hi hauria d’haver molts més perquè la major part de gent que ha anat a l’atur ha sigut del comerç», ha insistit.