Ocupació

L'Administració central arrenca el curs sense un acord sobre el teletreball

UGT critica l'absència de negociacions amb la ministra Darias i parla de «ruptura absoluta de la confiança»

img 20200313 182214

img 20200313 182214

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Administració General de l’Estat arrenca el curs sense un acord comú per regular el teletreball. Mentre la taula que discuteix aquesta qüestió per al sector privat ja té consensuat un esborrany de decret llei sobre el tema; en la pública aquest meló està per obrir. Així ho ha manifestat aquest dilluns la UGT en roda de premsa, en la que ha parlat de «ruptura absoluta de la confiança» amb l’equip de la ministra Carolina Darias. Una dilació en les negociacions que també critiquen la resta de centrals (CSIF i CCOO) i que té altres qüestions pendents, com la revisió salarial per als pròxims tres anys o la convocatòria de l’oferta pública d’ocupació d’aquest 2020.

Notícies relacionades

El Ministeri de Treball i els agents socials tenen ja tancat, tret de canvi sorpresa d’última hora, un text per a regular la feina a distància al sector privat. La seva aprovació és imminent i podria anar al Consell de Ministres de la setmana que ve, segons van explicar fonts del diàleg social. I mentre uns acaben, altres encara no han començat, es lamenten les centrals. «Ni se’ns ha convocat, ni tenim notícies que se’ns convoqui», ha afirmat el secretari de l’Administració General de l’Estat (AGE) d’UGT, Carlos Álvarez.

«El que demanem és el mateix que ja s’ha acordat en la privada», resumeix la responsable de Funció pública de CCOO, Miriam Pinillos. És a dir, un acord comú i que no depengui de la discrecionalitat de cada administració. «Els empleats i empleades de l’administració ens traslladen les seves queixes per l’aplicació restrictiva i la disparitat de criteris que s’estan aplicant entre els diferents departaments», manifestava CSIF en un comunicat recent. Les centrals reclamen un mínim comú denominador en el qual s’especifiqui quins mitjans necessita l’empleat públic per treballar, si procedeix una compensació de despeses i tot guiat pel caràcter de voluntarietat; entre d’altres