ESCÀNDOL URBANÍSTIC

ERC demana a Calvet comparèixer al Parlament sobre el paper de l'Incasòl a BCN World

La CUP reclama que els terrenys es tornin als propietaris originals abans de l'expropiació

dsc2085

dsc2085 / JOAN REVILLAS

1
Es llegeix en minuts

ERC ha registrat una petició perquè el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, comparegui al Parlament per informar sobre el paper de l’Incasòl en el projecte de BCN World. La petició, recollida per Europa Press, arriba després que hagi transcendit que l’Incasòl avançarà part dels diners per comprar els terrenys de BCN World i aquest mateix dilluns la secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha exigit que no es destini «ni un euro públic» de la Generalitat a aquest projecte.

La sol·licitud d’ERC inclou també el director de l’Incasòl, Albert Civit, i assenyala que la compareixença ha de ser per parlar de les «garanties sobre el manteniment del compromís públic de la Generalitat» que el projecte de BCN World no comportarà cap despesa pública.

Notícies relacionades

El PSC-Units ha demanat també que el vicepresident català, Pere Aragonès (ERC), i Calvet compareguin al Parlament per donar explicacions sobre el cas. La petició obre noves diferències de criteri entre els socis del Govern sobre la idoneïtat d’avançar diners públics per a l’operació.

Devolució als propietaris originals

La CUP ha qualificat d’«escàndol» que el Govern «hagi convertit la Generalitat en promotora immobiliària i creditora», després que hagi transcendit el contingut del contracte firmat per l’Incasòl. Critica la CUP que «enmig de la crisi econòmica actual, la Generalitat hagi cedit 96 milions d’euros a Hard Rock perquè aquest després el pugui tornar en còmodes terminis». La CUP ha volgut recordar que aquests terrenys «van ser expropiats per part de La Caixa per un preu molt baix» i consideren que s’haurien de tornar als seus propietaris pel cost que els van pagar.