Els Comuns discrepen d'Aragonès i defensen que l'Estat segueixi a Bankia

L'eurodiputat Ernest Urtasun adverteix que la proposta del vicepresident del Govern és un «error»

1
Es llegeix en minuts

Els Comuns ha discrepat del vicepresident del Govern, Pere Aragonès, que ha apressat l’Estat, segon accionista de Bankia, a sortir del nou banc que resultaria de la seva fusió amb CaixaBank, i han defensat que ha de fer valer la seva posició perquè el nou grup exerceixi funcions de banca pública. El vicepresident del Govern, Pere Aragonès (ERC), ha afirmat en una entrevista a EFE que si CaixaBank i Bankia acaben fusionant-se «hi hauria d’haver un calendari clar de com l’Estat surt de l’accionariat», que culminés amb una sortida el més ràpida possible «per evitar qualsevol sospita d’interferències polítiques».

En un missatge a Twitter, l’eurodiputat dels Comuns Ernest Urtasun adverteix que la proposta que ha plantejat el vicepresident del Govern i dirigent d’ERC és «un error».

Notícies relacionades

«L’Estat va injectar 24.000 milions d’euros a Bankia. Ha de fer valer la seva posició de segon accionista perquè el nou grup exerceixi funcions de banca pública», replica Urtasun.

L’eurodiputat dels Comuns defensa igualment que la permanència de l’Estat en l’accionariat del grup que sorgiria de la fusió de CaixaBank i Bankia també hauria de servir per «limitar (i dignificar) els acomiadaments que es produiran per la fusió».