SECTOR IMMOBILIARI

Mercadona ven 27 supermercats a la firma LCN Capital Partners per 180 milions

L'operació permet a la cadena de distribució sumar efectiu per elevar les inversions fins a 12.000 euros en quatre anys

42497092 591

42497092 591 / Miguel Lorenzo

2
Es llegeix en minuts

Mercadona ha venut 27 supermercats a la firma d’inversions nord-americana LCN Capital Partners European Fund III per un import de 180 milions d’euros. La venda, coordinada per la consultora CBRE, s’ha realitzat sota la fórmula ‘sale-leaseback’ (compra per arrendament posterior), i per això l’operació no afectarà el funcionament dels supermercats, que continuarà gestionant Mercadona com fins ara.

Aquests immobles estan repartits per Espanya, la gran majoria a Andalusia, Catalunya i la Comunitat de Madrid, segons han informat en un comunicat conjunt les parts implicades en l’operació. El motiu de la venda, segons han explicat, es deu al fet que la companyia compta amb un important nombre d’immobles en propietat, fruit de les inversions realitzades en adquisició de terrenys i locals durant els últims anys, i ara ha decidit «canviar maó per euros» a fi d’accelerar amb els seus propis recursos la «brutal transformació» en què es troba immersa Mercadona.

D’aquesta forma, els ingressos derivats permetran a Mercadona abordar amb una agilitat més gran el procés de transformació en què es troba immersa i que preveu culminar el 2023. Una vegada acabat aquest procés, la companyia haurà realitzat un esforç inversor total de 12.000 milions d’euros, dels quals està previst invertir 1.800 milions d’euros aquest any per contribuir també d’aquesta forma a accelerar l’activació de l’activitat econòmica a Espanya i a Portugal.

Salvador Evangelista, un dels directors d’actius immobiliaris de Mercadona, ha ressaltat que es tracta de la primera operació en ‘sale-leaseback’ per a Mercadona. «Ens enorgulleix haver tancat aquesta operació amb Mercadona, una de les principals corporacions d’Espanya. El nostre objectiu des d’LCN és buscar ‘partnerships’ a llarg termini amb els inquilins-clients. Continuarem treballant amb Mercadona en aquest portafolis i estem en situació d’oferir a Mercadona qualsevol tipus d’operació corporativa amb subjacent immobiliari», ha ressaltat, per la seva banda, el cofundador d’LCN Capital Partnes, Edward V. La Puma.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el director nacional d’Inversions Retail a CBRE, Paul Santos Robson, ha assenyalat que les operacions de ‘sale-leaseback’ tornen a ser freqüents al mercat ‘retail’ i en d’altres on les companyies busquen incrementar la seva liquiditat i optimitzar el seu balanç.

Société Générale i el BBVA han actuat com a sindicadors i finançadors de l’operació per a LCN. Herbert Smith ha assessorat el comprador en la compra i finançament, i Arshurst com a assessors legals dels finançadors. Cushman & Wakefield ha representat els finançadors en la valoració dels actius.

Temes:

Mercadona