JA TÉ EL 72,7% DEL CAPITAL

Iberdrola consumeix la presa de control de l'australiana Infigen

L'espanyola aconsegueix la majoria en el consell d'administració de l'australiana

rosas47546327 sanchez galan presidente iberdrola200203172737

rosas47546327 sanchez galan presidente iberdrola200203172737 / LUIS TEJIDO

1
Es llegeix en minuts

Iberdrola ha consumat la presa de control d’Infigen a l’obtenir majoria en els consells d’administració del grup de renovables australià, segons ha informat aquest divendres la companyia que presideix Ignacio Sánchez Galán a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). En concret, l’elèctrica espanyola ha informat que els consells d’administració d’Infigen Energy Limited i Infigen Energy RE Limited han acordat el nomenament de nous consellers a proposta de la filial australiana d’Iberdrola, «que representen una majoria en els dos òrgans d’administració».

La participació atribuïble a Iberdrola en el capital d’Infigen ascendeix a un 72,76%, davant una mica més del 50% amb el qual comptava fa dues setmanes. El termini d’acceptació de l’oferta llançada per Iberdrola sobre Infigen finalitzarà ara el 26 d’agost, tot i que és susceptible de pròrroga si així ho decideix la filial a Austràlia de l’energètica espanyola.

L’oferta d’Iberdrola sobre Infigen valora l’australiana en uns 893 milions de dòlars australians (uns 553 milions d’euros). El grup presidit per Ignacio Sánchez Galán ha aconseguit guanyar així la batalla que ha mantingut amb UAC Energy Holdings (UAC), societat controlada pel grup filipí Ayala, per aconseguir Infigen Energy.

Notícies relacionades

En aquesta ‘guerra’ d’opa, Iberdrola ha comptat des del principi amb el suport dels fons The Children’s Investment Master Fund i CIFF Capital UK LP (TCI Funds), que van recolzar l’oferta de l’espanyola. Iberdrola incorpora així Infigen a la seva gran cartera renovable, que al tancament del primer semestre arribava als 58.000 MW, fonamentalment a Europa i a Amèrica.

Infigen és titular d’instal·lacions de generació eòlica terrestre amb una capacitat instal·lada de 670 megawatts (MW), 268 MW d’actius de generació convencional i emmagatzemament d’energia de suport (‘firming’), la producció de 246 MW de capacitat de generació renovable propietat de tercers adquirida en ferm mitjançant contractes de compravenda d’energia i una cartera de projectes eòlics i solars en diferents fases de desenvolupament per una capacitat total superior a 1 gigawatt (GW). El novembre de l’any passat, Iberdrola va decidir desembarcar en el mercat australià amb la construcció d’un projecte híbrid solar i eòlic amb una capacitat de 320 MW.

Temes:

Iberdrola