L'expresident de Telefónica César Alierta, en coma induït després de tenir un segon infart

El directiu, de 75 anys, va superar una primera crisi cardíaca fa un mes

zentauroepp54392611 cesar alierta200807093813

zentauroepp54392611 cesar alierta200807093813 / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
Agencias

L’expresident de Telefónica César Alierta es troba ingressat en un hospital de Madrid en coma induït i en estat greu després d’haver empitjorat la seva salut cardiovascular arran d’un segon infart que va tenir a finals de juliol.

Fa més o menys un mes Alierta va superar una primera aturada cardíaca i fa uns dies en va tenir una altra, segons ha avançat ‘El Economista’ i han confirmat a l’agència EFE fonts pròximes a la família.

Amb motiu d’aquest empitjorament, se li va aplicar un primer coma induït fa uns dies i aquest dijous se li ha practicat un segon, a l’espera de la seva evolució a la unitat de cures intensives (uci) del centre hospitalari.

César Alierta, de 75 anys, va ser president de Telefónica durant gairebé 16 anys (2000-2016), període en què la companyia va experimentar la transformació «més radical» en els seus 90 anys d’història amb l’increment de la seva presència internacional, la diversificació dels seus negocis i l’aposta per la digitalització.

Abans d’incorporar-se a Telefónica, va ser president de Tabacalera, càrrec que va ostentar des del juny del 1996 fins al seu nomenament com a màxim responsable de l’operadora espanyola. Durant aquests anys va impulsar i va afavorir la fusió transfronterera amb la companyia francesa Seita, de la qual va néixer Altadis.

Alierta va néixer a Saragossa el 5 de maig del 1945 i és llicenciat en Dret per la Universitat de Saragossa i compta a més amb un màster en Direcció d’Empreses per la Universitat de Colúmbia (Nova York).

Notícies relacionades

Entre els anys 1970 i 1985 va exercir el càrrec de director general de l’Àrea de Mercat de Capitals al Banc Urquijo i va ser president fundador de la Societat Beta Capital, càrrec que va compatibilitzar, des del 1991, amb la presidència de l’Institut Espanyol d’Analistes Financers.

El directiu va ser també membre del consell d’administració i de la comissió permanent de la Borsa de Madrid i conseller de Plus Ultra, Companyia d’Assegurances i Reassegurances, Telefónica Internacional, Iberia, IAG i Altadis, així com president del Consell Empresarial per a la Competitivitat (CEC), una entitat constituïda per 15 grans empreses, durant els seus sis anys de vida (2011-2016). A més, el 2019 va incrementar la seva participació en el Reial Saragossa SAD fins a controlar el 49% de les accions de la societat.