Televisió

El Govern concedeix 10 milions en subvencions a les televisions privades pel 5G

L'ajuda és per sufragar els canvis necessaris als seus equips transmissors per al Segon Dividend Digital

zentauroepp53287054 calvio200501110635

zentauroepp53287054 calvio200501110635

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts subvencions per un import màxim de de 10 milions euros a les televisions privades, amb independència del seu àmbit geogràfic (estatal, autonòmic o local). Els ajuts s’atorguen per sufragar els canvis necessaris als seus equips transmissors com a conseqüència del Segon Dividend Digital i han sigut objecte d’autorització per la Comissió Europea, en el marc de la seva compatibilitat amb el règim d’Ajuts d’Estat.

Notícies relacionades

El Segon Dividend Digital és el procés pel qual s’alliberen les freqüències de la banda dels 700 MHz, ara ocupades per canals de la TDT, a fi de ser utilitzades per al desplegament de les xarxes 5G. El mes de juny passat, Espanya va comunicar a la Unió Europea que, a causa de força major, derivada de la situació excepcional generada per la Covid-19, era impossible completar el procés d’alliberament de freqüències en la data inicialment prevista, el 30 de juny.

La nova data d’acabament del Segon Dividend Digital serà el pròxim 31 d’octubre, si bé només és necessari estendre les emissions simultànies fins al 30 de setembre, ja que a partir d’aquesta data només es produeixen actuacions consistents en canvis directes que no requereixen la simultaneïtat. «Aquesta prolongació de tres mesos porta a establir una compensació els prestadors del servei públic per un import superior a cinc milions d’euros», explica el ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital en un comunicat.

Temes:

5G