Resultats

Naturgy reformularà el seu pla estratègic després de l'impacte de la Covid

La companyia va reduir els seus beneficis del primer semestre en un 40% per l'efecte de la pandèmia

naturgy

naturgy

2
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Naturgy posarà en marxa una actualització del seu pla estratègic abans de finalitzar l’any per donar «impuls» a la transformació del grup després de registrar un benefici net de 334 milions d’euros en els primers sis mesos del 2020, un 43,6% menys que en el mateix període de l’exercici anterior.

Els resultats del primer semestre es veuen afectats per l’impacte de la Covid-19, que ha provocat en aquesta part de l’any una caiguda rellevant de la demanda –a Espanya, la demanda d’electricitat i gas ha disminuït de mitjana un 8,5% i un 9,7%, respectivament–, deteriorant els preus del gas (entre un 34% i 53%) i l’electricitat (un 44%), i una forta depreciació de divises a Llatinoamèrica.

Malgrat això, i compensat parcialment per un esforç de gestió més elevat en tots i cadascun dels negocis, l’ebitda ordinari es va situar en 2.037 milions en el semestre, un 11% menys que el valor del 2019. El resultat brut d’explotació (ebitda) del grup presidit per Francisco Reynés a finals de juny es va situar en 1.870 milions d’euros, un 14,1% menys.

«Malgrat el context recent, hem avançat en tots els pilars que ens vam proposar ara fa dos anys. Som una companyia més eficient, dinàmica i activa en la gestió dels seus negocis, fet que ens permetrà fer front a les dificultats derivades de l’entorn d’una manera més realista i efectiva», ha apuntat el president executiu de la companyia, Francisco Reynés, en un comunicat.

Notícies relacionades

L’elèctrica mantindrà en la seva nova formulació del pla estratègic com prioritats la retribució a l’accionista, una estratègia industrial de creació de valor i creixement per a cada un dels seus negocis, i els seus compromisos en matèria d’ESG. Així, segons va avançar la companyia, les seves línies de gestió prioritàries d’aquí a 2022 passen, entre altres coses, per mantenir la reducció del perfil de risc a través de la rotació d’actius, en línia amb els objectius de la transició energètica; així com en l’establiment de relacions win-win amb els reguladors i en la renegociació dels contractes de subministrament de gas.

Dividend  

                                          

Naturgy continua compromesa amb la seva política de retribució a l’accionista. La companyia, tal com estava previst, ha aprovat el primer dividend a compte de l’exercici 2020 (0,31 euros per acció), el pagament del qual està previst el 29 de juliol. Una política de dividends que beneficia més de 100.000 petits accionistes. La companyia també va decidir amortitzar 14.508.345 accions pròpies del programa Share Buy Back, tal com es va avançar en la Junta General d’Accionistes del mes de maig passat. Així mateix, Naturgy manté suspès el programa fins a tenir més visibilitat.