transacció immobiliària

KKH ven el 124 de la Rambla a un grup alemany

L'edifici que va allotjar l'Hotel Montecarlo està ocupat pel FC Barcelona i la filial de 'software' de Seat

zentauroepp54052314 economia ramblas rambles 124200709163503

zentauroepp54052314 economia ramblas rambles 124200709163503

1
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías

Real I.S. AG, grup assegurador relacionat amb el banc alemany BayernLBha adquirit l’edifici al número 124 de la Rambla de Barcelona, que va allotjar l’Hotel Montecarlo, que pertanyia al fons KKH Property Investors, especialitzat en projectes de transformació d’immobles en ubicacions ‘prime’ d’Espanya, i que també és propietari de l’edifici de Deutsche Bank a Barcelona. L’edifici, d’uns 4.000 metres quadrats, que es va construir el 1910, està situat al centre històric de Barcelona i es divideix en parts iguals en superfície comercial i d’oficines.

L’edifici, del qual no s’ha donat a conèixer el preu de la transacció, es troba 100% arrendat. La superfície comercial està llogada al FC Barcelona, que recentment va inaugurar una nova botiga en aquesta ubicació, i la superfície d’oficines acull la seu de Seat:Code, una empresa especialitzada en el desenvolupament de ‘software’ per a xarxes i solucions de mobilitat pertanyent al Grup Seat.

«Al comprar l’edifici de la Rambla 124, hem pogut adquirir un edifici totalment llogat i ple d’història al cor de Barcelona. Les bones connexions amb el transport públic i la seva cèntrica ubicació fan de l’edifici una propietat comercial i d’oficines cotitzada. El nou contracte de lloguer acordat amb Seat durant la pandèmia demostra també la fortalesa d’aquesta ubicació», afegeix Juan Jiménez Hevia, ‘head of country’ de Real I.S. AG per a Espanya.

Llarga rehabilitació

La rehabilitació de l’actiu, que ha dut a terme KKH Property Investors de la mà de Roldán + Berengué Arquitectos, ha requerit una profunda transformació, amb canvi d’ús hoteler al mixt. La intervenció, des de l’adquisició de l’actiu a finals del 2015, ha tingut una durada de quatre anys i mig.

Notícies relacionades

El projecte ha permès la recuperació d’elements de gran valor patrimonial, com la façana sobre la Rambla o l’accés principal.

Com a tots els projectes de KKH Property Investors, l’actiu respon a les més altes exigències de sostenibilitat i eficiència energètica, tant en el procés de rehabilitació com en el posterior funcionament de l’immoble. Compta amb el certificat LEED Gold, que el posiciona com un dels projectes immobiliaris més sostenibles i ecoeficients de la zona.