RECONEIXEMENT

Un premi per a les pimes i els autònoms més sostenibles

BBVA i Fundació Antigues Caixes Catalanes entregaran el dia 14 els guardons en un acte virtual amb la participació del conseller Damià Calvet

zentauroepp46851234 pol200317151649

zentauroepp46851234 pol200317151649 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

Les pimes i els autònoms també són sostenibles. Aquest és el sentit del Premi BBVA a la Innovació en Sostenibilitat per a Pimes i Autònoms que s’entregarà el 14 de juliol durant un acte virtual sota el títol ‘Nous Reptes en Sostenibilitat per al Món Empresarial’, amb la participació del conseller de  Territori, Damià Calvet.

El guardó del BBVA i la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb un primer premi de 10.000 euros i un segon de 5.000, reconeix pimes i autònoms amb un projecte o procés sostenible.

Durant l’acte, el periodista i meteoròleg Tomàs Molina oferirà una xerrada sobre els efectes del canvi climàtic a les empreses. Hi assistiran de manera telemàtica representants institucionals. Molina explicarà com el canvi climàtic s’està accelerant i com l’objectiu que la temperatura del planeta no pugi més d’1,5 graus a finals de segle s’aconseguirà el 2030.

Notícies relacionades

El premi pren com a referència l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible aprovada per l’assemblea general de l’ONU el 2015 i els 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS). El guardó s’emmarca especialment en els ODS 7, 12 i 13, que fan referència a l’energia neta i renovable, la producció i el consum responsable i l’acció climàtica.

Col·laboren en els premis, creats el 2019, la Fundació Pimec, Cecot, el Col·legi d’Economistes i EL PERIÓDICO. El jurat el van formar la secretària de Medi Ambient, Marta Subirà; el professor de l’IESE Joan Enric Ricart; el president de Cecot, Antoni Abad; la directora d’Empresa & Clima, Elvira Carles; l’exdirectora d’EL PERIÓDICO Anna Cristeto, i el director del Segmento Pimes del BBVA a Catalunya, Joan Carles Alba, com a secretari sense vot.