Primera mediació

Nissan rebutja retirar el seu ero, però s'obre a allargar les negociacions fins al setembre

La firma automobilística rebutja la proposta de l'Administració de retirar l'acomiadament col·lectiu per estudiar alternatives al tancament

nissan

nissan

2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Nissan ha rebutjat retirar el seu ero, però s’obre a la possibilitat d’allargar el període de consultes fins al setembre. Així ho ha manifestat als representants dels treballadors en la primera mediació convocada per la Generalitat i celebrada aquest dimecres. La trobada s’ha tancat sense avenços significatius entre les parts i dimarts que ve el Departament de Treball les ha tornat a citar per provar d’aconseguir-ne. Els sindicats no estan disposats a entrar en una negociació fins que l’empresa retiri l’expedient que va registrar el 30 de juny i que pretén fer fora 2.525 treballadors. La reunió d’aquest dimecres ha sigut la primera en què han coincidit Frank Torres, el directiu de Nissan encarregat de dirigir el tancament de les factories catalanes, i els representants sindicals. 

Cops de clàxon, petards, proclames i cridòria han sigut la banda sonora que els arribava als negociants des de l’exterior de l’edifici del Departament de Treball, al carrer Albarada de Barcelona. Diversos centenars de treballadors de les plantes de la Zona FrancaMontcada i Reixac i Sant Andreu s’han concentrat al llarg del matí per visibilitzar el seu rebuig de la decisió de Nissan de tancar les fàbriques i acomiadar-los. 2.525 acomiadaments directes i 16.000 llocs de treball indirectes que es veuran afectats de les subcontractes depenen del resultat d'aquestes converses. No obstant, al conclave que s’ha celebrat portes no hi ha hagut grans moviments.

Notícies relacionades

Nissan ha rebutjat la petició formal de l’Administració de retirar l’ero i deixar en l’aire l’expedient durant un any per donar marge a buscar una alternativa industrial per a les factories catalanes. Aquesta petició l’ha avançat Cocheglobal.com i l’ha pogut confirmar EL PERIÓDICO de fonts del Ministeri d’Indústria. I el rebuig l’han explicat els sindicats al finalitzar la reunió. «Necessitem que ens donin temps. [...] Negociarem, però amb l’ero fora», ha declarat un dels representants del comitè d’empresa, Miguel Ruiz.

La direcció local de la firma automobilística no pretén, de moment, renunciar a la posició negociadora que li concedeix la vigència de l’ero. Segons marca la llei, la companyia té potestat de tancar les negociacions per liquidar l’expedient el pròxim 30 de juliol. Aquest dijous ha manifestat la seva predisposició a allargar les negociacions, però sempre mantenint aquesta carta. Una cosa que rebutgen frontalment els sindicats. Mentrestant, les centrals continuen amb el seu calendari de mobilitzacions. Aquest divendres tenen programades marxes a peu de diferents municipis limítrofs a les fàbriques afectades fins a Montcada i Reixac. I el dimecres 15 de juliol tenen previst desplaçar-se fins a Madrid per manifestar-se pels carrers de la capital espanyola.

Temes:

Nissan Ocupació