Cimera de la CEOE

El Rei qualifica la crisi com una «gran oportunitat» per modernitzar l'economia

Felip VI reitera: «Junts sempre arribarem més lluny, però també en millors condicions»

El cap de l'Estat lloa l'important paper de les empreses per impulsar l'economia

palabras-sm-el-rey-cumbre-empresarial / periodico

2
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Després de vuit intenses jornades, la Cimera de la CEOE ha posat ha conclòs aquest dimecres amb una clausura que ha estat presidida pel rei Felip VI que ha llançat un missatge d’optimisme davant una pandèmia «sense precedents en la nostra història recent». El Rei ha alertat que «malgrat les dificultats, estem davant d’una gran oportunitat per avançar en els canvis que necessiten les nostres economies i adaptar-les a les noves necessitats».

El cap de l’Estat ha instat les empreses a no oblidar que «el dia després» és el de «continuar arriscant, creant empreses, reforçant aliances i emprendre, i tornar a començar si fa falta» i ha reiterat la necessitat d’estar units, tan repetida durant aquests nou dies per part dels empresaris. «Junts sempre arribarem més lluny, però també en millors condicions», ha asseverat.

En el seu missatge, el rei Felip VI ha qualificat la crisi de «severa i global» i, per tant, ha advertit sobre la necessitat d’afrontar-la des d’una «perspectiva europea i amb visió de curt, de mitjà i també de llarg termini». En aquest sentit, el cap de l’Estat ha repetit algunes de les «reflexions» sorgides durant les jornades en boca dels empresaris i les ha fet pròpies entorn del paper que ha d’exercir Europa, «millorant la seva governança» a través de la revitalització del Mercat Únic «amb igualtat de condicions per a les empreses», accelerar la unió bancària i el mercat de capitals, sense oblidar el «necessari» impuls a polítiques europees que persegueixin l’enfortiment empresarial, amb especial atenció cap a pimes i autònoms.

Notícies relacionades

A més, el Rei ha aplaudit que aquestes setmanes el fòrum inclogués pràcticament tots els sectors d’activitat, amb presència de representants del turisme, l’automòbil, l’energia, finances, comerç, infraestructures... i un llarg etcètera. Felip VI ha assegurat que «tots» són «necessaris en l’arquitectura de l’economia i en la conjuntura actual». «Estic segur que la societat espanyola valora els vostres missatges», ha afegit, en presència de la vicepresidenta d’Assumptes Econòmics, Nadia Calviño; el president de la CEOE, Antonio Garamendi, i el president d’Inditex, Pablo Isla.

Recolzament als empresaris

El Rei ha aplaudit l’actitud sempre «compromesa i proactiva» dels empresaris i la seva tasca durant aquestes dues setmanes amb «moltes hores d’informació i fins i tot formació», però sobretot «una clara expressió del compromís dels empresaris amb responsabilitat i solidaritat aportant el millor» d’ells mateixos. Felip VI ha reivindicat el seu constant «esforç i desvetllament» per impulsar l’economia i el teixit empresarial «en totes les circumstàncies i més en aquestes tan extraordinàries», i els ha transmès els seus «millors desitjos d’èxit» amb les conclusions d’aquestes jornades que seran revelades aquest dijous durant l’Assemblea General de la CEOE.