Projecte pilot

Espanya llança la seva 'app' de rastreig del coronavirus aquest dimecres a les Canàries

El projecte pilot es realitza amb tecnologia d'Apple i Google i, si té èxit, s'expandirà per tot el territori

zentauroepp52335412 nadia calvino ministra economia200218121645

zentauroepp52335412 nadia calvino ministra economia200218121645 / OLIVIER HOSLET

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Espanya preveu llançar aquest dimecres una ‘app’ de rastreig del coronavirus a les Canàries, segons va anunciar la vicepresidenta i ministra d’Economia, Nadia Calviño. Es tracta d’un projecte pilot que té previst posar-se en marxa amb tecnologia d’Apple i Google, segons fonts d’aquest departament. Serà una aplicació completament descentralitzada, és a dir, la informació s’emmagatzema al dispositiu de cada usuari i no en centres de dades, per garantir la privacitat.

«Estem treballant amb el Govern canari perquè allà es desenvolupi el primer pilot per a l’establiment d’aquesta ‘app’ de suport al sistema sanitari que ha de ser perfectament respectuosa amb els drets d’individuals i amb la protecció de la intimitat i de la privacitat de les persones», va explicar la ministra quan ho va anunciar el mes de maig passat.

Notícies relacionades

Aquest llançament, que es produiria en fase pilot, si té èxit es replicaria en la resta del territori nacional amb l’objectiu de ser interoperable entre països. El motiu de triar les illes per realitzar aquesta primera fase es deu que és una de les comunitats més avançades en el procés de desescalada, així com per la importància que té el sector turístic, completament paralitzat per la crisi del coronavirus. «Canàries és idònia per la importància del sector turístic i la importància que té la instal·lació d’aquestes ‘apps’ perquè els turistes se sentin segurs al nostre país més enllà de la desescalada», ha assegurat Calviño.

Aquesta aplicació de rastreig, en el cas que evolucionés a tot el territori espanyol, complementaria a l’‘app’ AsistenciaCovid19, posada en marxa fa uns mesos per servir de suport a aquells usuaris que presentin símptomes del virus. Altres països com Singapur, Alemanya o Corea del Sud han optat per aplicacions de rastreig per controlar la propagació del virus i evitar rebrots.