motor

BMW permetrà obrir els seus cotxes amb un iPhone

El mòbil actuarà com una clau digital que facilitarà l'obertura de les portes sense contacte

Podrà configurar altres paràmetres per a conductors joves a què es presti el vehicle

zentauroepp53811428 files  this file photo taken on june 6  2019 show employees 200623091809

zentauroepp53811428 files this file photo taken on june 6 2019 show employees 200623091809 / ALFREDO ESTRELLA

1
Es llegeix en minuts
Efe

La marca alemanya BMW s’ha convertit en el primer fabricant de vehicles que permetrà que els seus automòbils s’obrin amb un mòbil iPhone, que actuarà com una clau digital que facilitarà accedir al cotxe sense contacte.

L’anunci l’ha fet el fabricant tecnològic Apple en la seva conferència mundial de desenvolupadors celebrada aquest dilluns, segons ha informat BMW, que ha recordat que ja va ser el primer a integrar als seus vehicles l’Ipod de la marca de la poma, així com el primer a oferir CarPlay sense fil (permet utilitzar les aplicacions del telèfon mòbil al cotxe sense haver d’endollar-lo a un port USB).

Per configurar el mòbil com a clau digital (pot compartir-se amb uns altres cinc amics o familiars), cal baixar l’aplicació de BMW Smartphone App.

Una vegada formalitzat aquest pas, el conductor podrà obrir el vehicle i engegar-lo una vegada que hagi dipositat el seu dispositiu a la safata que hi ha a l’habitacle per al telèfon mòbil.

Una altra de les funcions de la clau digital és configurar una sèrie de paràmetres (restringir la velocitat màxima, la potència del motor i fixar un volum màxim de la ràdio) per a conductors joves a què es presti el vehicle.

La clau digital per a iPhone estarà disponible a 45 països i per a un ampli nombre de models (1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, X5, X6, X7, X5M, X6M i Z4) que es fabriquin a partir de l’1 de juliol del 2020.

BMW i Apple també han arribat a un acord per facilitar l’ús dels elèctrics de la marca alemanya amb CarPlay.

Notícies relacionades

Els conductors podran planificar el seu viatge amb temps a través del seu mòbil perquè després Apple Maps els esculli la ruta més òptima en funció de l’autonomia del vehicle i les estacions de recàrrega que hi hagi al camí.

El primer vehicle que estrenarà aquesta funció serà el BMW i4, que es llançarà l’any que ve. 

Temes:

iPhone Apple