Fira de Barcelona es blinda contra la Covid i reprendrà l'activitat al setembre

Les mesures de prevenció reduiran els aforaments i podrien comportar el control de la temperatura dels assistents

«La traçabilitat de la identitat i els contactes dels assistents ens fan més segurs», assegura el director general de Fira

zentauroepp42960742 alimentaria  2018180416202621

zentauroepp42960742 alimentaria 2018180416202621 / FERRAN SENDRA

2
Es llegeix en minuts
Guillem Tapia

Després d’una aturada forçosa provocada per la pandèmia que ja ha durat gairebé quatre mesos, Fira de Barcelona es prepara per reprendre l’activitat en l’últim quadrimestre de l’any. Els plans de la institució passen per reprendre el calendari firal a partir del 4 de setembre amb el saló Valmont Barcelona Bridal Week, especialitzat en moda nupcial. Altres dels esdeveniments que es pretenen dur a terme durant els últims quatre mesos del 2020 són el Bizbarcelona, el Saló Nàutic o l’Smart City Expo World Congress. No obstant, el gran congrés programat per a aquest període és el saló Alimentaria –s’hauria de dur a terme entre el 14 i el 17 de setembre–, que estava previst que congregués 150.000 assistents si s’hagués celebrat en condicions normals.

Per garantir que tots aquests esdeveniments es duen a terme amb les màximes garanties de seguretat, Fira ha elaborat un protocol de prevenció. El document ha sigut el resultat d’analitzar 400 processos associats a la celebració de les fires i per al qual s’han identificat prop de 1.000 actuacions de mitigació possibles. Entre algunes de les principals mesures que s’adoptaran destaca l’aposta per digitalitzar completament algunes activitats pròpies dels esdeveniments multitudinaris, com són l’acreditació per entrar al recinte o el pagament als locals i parades de la fira.

«L’activitat de la Fira s’assembla per les seves característiques a la d’un gran centre comercial, però comptem amb l’avantatge que tenim una traçabilitat més gran quant a la identitat i contactes dels assistents professionals», valora el director general de Fira Barcelona, Constantí Serrallonga. L’executiu també assegura que s’ha realitzat «una anàlisi detallada de totes les accions que duen a terme les persones que participen en els salons, i això permetrà minimitzar qualsevol risc».

La ‘nova normalitat’ a la Fira

Notícies relacionades

Totes aquestes mesures preventives repercutiran inevitablement en la manera de celebrar els salons. Els aforaments es reduiran en general per assegurar que es pot respectar la distància de seguretat entre els assistents, mentre que els expositors tindran un disseny més obert i amb superfícies més fàcils de netejar. En cas que fos necessari, també es contempla el control de temperatura dels assistents mitjançant càmeres tèrmiques o equips portàtils en els punts d’entrada.

Totes les accions de prevenció sanitària s’han recollit en un protocol que compta amb l’aval de l’Hospital Clínic de Barcelona. A més, Fira de Barcelona i el centre hospitalari han firmat un acord de col·laboració que preveu l’assessorament continuat per part de l’entitat sanitària.

Temes:

Alimentaria