comerç

Ikea assegura que les seves botigues físiques van suposar el 60% de les vendes la primera setmana de la fase 2

La firma aplica protocols de neteja especials en el procés de retorn a la normalitat

ikea nuevasmedidasseguridad reapertura

ikea nuevasmedidasseguridad reapertura / Daniel Mora

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Ikea preveu que l’obertura de botigues que suposa l’entrada a la fase 2 a Catalunya permeti recuperar l’activitat comercial dels seus establiments de manera ràpida, jutjant per l’experiència de les zones que passen ja a fase 3.  El 60% de les vendes totals d’Ikea es van aconseguir en botigues físiques ja la primera setmana d’obertura en fase 2. «En aquest temps hem mantingut activa la nostra compra ‘online’ i el nostre nou servei de venda telefònica, però els nostres clients tenien ganes de tornar a veure’ns en persona, i nosaltres a ells. En aquella primera setmana d’activitat gairebé el 60% de les nostres vendes totals es van produir en botiga física. A més, ens han mostrat com no només volien veure’ns per disfrutar de l’experiència a Ikea en si mateixa, sinó també per comprar els nostres productes mentre interactuen i s’inspiren en els nostres espais», va assegurar Petra Axdorff, directora general d’Ikea a Espanya. Axdorff considera que la confiança del consumidor es deu a les mesures de seguretat preses a les botigues de la cadena, amb protocols acurats per evitar contagis.

Des d’aquest dilluns, Ikea reobre les botigues de Barcelona i també les de Madrid i Valladolid, per ser el 100% operativa. Els protocols aplicats inclouen la neteja regular i desinfecció de superfícies i elements de totes les àrees de les botigues, tant internes com de les zones de clients, amb especial atenció a punts com ascensors, lavabos i carros de compra.

En el cas del personal, s’exigeix l’ús d’equips de protecció individual, que inclouen mascaretes, guants i

Notícies relacionades

ulleres o pantalla facial, així com la realització de controls de temperatura tant als empleats de les botigues com als conductors dels camions a l’entrada als magatzems, que s’acompanya d’un qüestionari específic sobre possibles situacions de risc.

Per als clients s’ha previst la distribució de gel desinfectant i guants, en el marc del manteniment d’una distància de seguretat de dos metres. 

Temes:

Ikea Comerç