de gener a abril

CaixaBank concedeix 1.100 milions d'euros en crèdits al sector hoteler

L'entitat va tancar 2.400 operacions, el 82% més que en el mateix període del 2019

zentauroepp52908647 barcelona 24 03 2020  las rambles de bcn completamente vac a200325102825

zentauroepp52908647 barcelona 24 03 2020 las rambles de bcn completamente vac a200325102825 / JOAN CORTADELLAS

2
Es llegeix en minuts

CaixaBank va concedir 1.100 milions d’euros en crèdits al sector hoteler espanyol en el primer quadrimestre d’aquest any, cosa que va suposar el 48% més que en el mateix període de l’any anterior. CaixaBank va tancar un total de 2.400 operacions, el 82% més, en una mostra del recolzament al sector turístic en un moment d’aturada de l’activitat per la pandèmia del coronavirus. 

Les comunitats autònomes que més volum de crèdit van rebre van ser Catalunya, les Canàries i les Balears, amb una concessió de prop de 253, 155 i 447 milions d’euros, respectivament. Aquest volum de crèdit posa de manifest de nou la confiança de CaixaBank en el sector turístic i l’«aposta decidida de l’entitat a continuar sent una peça clau perquè la recuperació de l’economia espanyola sigui el més ràpida possible, facilitant la concessió de crèdit i donant suport a les necessitats específiques d’aquest sector fonamental per al país», va assegurar CaixaBank mitjançant un comunicat.

A través de la seva línia especialitzada, l’entitat ha posat a disposició dels clients del sector turístic mesures específiques entre les quals destaquen la concessió de línies de liquiditat i la moratòria o carències en els crèdits hipotecaris, a fi de preservar al màxim la liquiditat de les empreses en aquesta situació de cessament de l’activitat. CaixaBank Hotels & Tourism compta amb 9.300 clients del sector de l’allotjament turístic i té acords amb les principals federacions i associacions hoteleres, cosa que posiciona l’entitat com un referent per a aquest segment d’empreses i un actor clau amb capacitat per detectar les necessitats del sector i recolzar-lo amb el servei personalitzat que requereix la situació actual a través d’un equip de 30 professionals especialitzats al mercat hoteler i de més de 1.200 assessors de CaixaBank Empreses.

Notícies relacionades

Sota el lema #AmbTuMésQueMai i en el marc del compromís de CaixaBank amb la banca socialment responsable, l’entitat ha engegat una sèrie d’accions per ajudar particulars, autònoms i empreses davant la situació actual. Aquesta iniciativa recull, entre altres mesures, l’avançament del pagament de les pensions i prestacions d’atur o la condonació de lloguers de les vivendes propietat de l’entitat.

CaixaBank ha activat a més durant aquest període el voluntariat ‘online’ a través de la seva Associació de Voluntaris i ha impulsat, juntament amb la Fundació La Caixa, la campanya solidària ‘Cap llar sense aliments’ per respondre, de forma excepcional, a l’emergència social derivada de l’actual crisi sanitària i social.