Reaccions

Calviño aplaudeix la proposta de fons europeu de finançament: «Va en la bona direcció»

La vicepresidenta d'Assumptes Econòmics aplaudeix la iniciativa i veu «molt rellevant» la quantitat de 750.000 milions oferta per Von der Leyen

zentauroepp53287054 calvio200501110635

zentauroepp53287054 calvio200501110635

1
Es llegeix en minuts
Euroa Press

La vicepresidenta tercera d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha afirmat que va «en la bona direcció» i és una «bona base» la proposta de la Comissió Europea d’un fons de recuperació amb una quantitat «molt rellevant» de 750.000 milions d’euros en dos anys, al recollir «moltes propostes» del Govern d’Espanya i realitzar-se majoritàriament a través de transferències, finançant-se amb deute europeu i contemplant un repartiment per països que «respon a l’impacte de la Covid-19».

Així ho ha assenyalat Calviño en un vídeo per valorar la proposta del fons de reconstrucció europeu anunciat aquest dimecres per la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, al Parlament Europeu, que arribaria als 750.000 milions en dos anys i que serà canalitzat als governs principalment a través de transferències directes (500.000 milions), però que també inclouria una part de préstecs (250.000 milions).

Calviño ha remarcat que, des de l’inici de l’emergència sanitària, el Govern espanyol ha defensat una resposta ambiciosa a nivell europeu i ha indicat que el pla presentat per Brussel·les que es començarà a negociar en els pròxims dies «recull moltes de les propostes del Govern espanyol i va en la bona direcció per fer front a aquesta crisi sobrevinguda, que no coneix fronteres».

«És una bona base perquè proposa crear un fons de recuperació de 750.000 milions d’euros, que és una quantitat molt rellevant i conforme a la magnitud dels reptes», ha emfatitzat Calviño. A més, ha ressaltat que per primera vegada es planteja que aquest fons es financi mitjançant l’emissió de deute comunitari i que es faci arribar «majoritàriament» a través de transferències i no només crèdits, amb un repartiment per països que «respon a l’impacte econòmic i social de la Covid-19». Espanya tindria accés a 140.446 milions d’euros, dels quals 77.324 milions arribarien a través de transferències directes i la resta com a préstecs a tornar, segons les dades a les quals ha tingut accés Europa Press.

Notícies relacionades

La vicepresidenta tercera ha afirmat que la proposta «està alineada amb el que Espanya ha impulsat des del principi, per poder invertir junts en el futur» amb «una resposta europea finançada amb deute europeu».

«Es tracta d’invertir en la recuperació d’Espanya i d’Europa per tornar al més aviat possible al camí de creixement i a més assegurar-nos que serà més sostenible i inclusiu», ha afegit.