AUTOMÒBIL

El Govern assegura que Nissan no decidirà si tanca la planta de Barcelona fins al 28 de maig

La multinacional preveu traslladar la seva producció a plantes de Renault per la caiguda de la demanda

aragones

aragones

1
Es llegeix en minuts

El vicepresident del Govern de Catalunya i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha afirmat aquest divendres que Nissan encara no ha decidit si tancarà la planta de Barcelona i ha indicat que aquesta decisió es prendrà el 28 de maig. «Estem en contacte amb l’empresa i les organitzacions sindicals. L’empresa ens diu que no hi ha una decisió presa i que aquesta es prendrà el 28 de maig», ha dit Aragonès en una entrevista de Ràdio 4 recollida per Europa Press, en la qual ha indicat que les informacions publicades sobre això són conjectures.

Dijous, el diari japonès ‘Nikkei’ va avançar que Nissan tancarà la seva fàbrica de Barcelona i traslladarà la seva producció a diferents plantes de Renault, un moviment que s’emmarcaria en un pla de reorganització de la firma a causa de la pandèmia del coronavirus i que podria incloure la reducció d’un 20% de la seva capacitat productiva a Europa fins al 2023.

Notícies relacionades

Aragonès ha assegurat que des de la Generalitat s’està fent «tot el possible» per mantenir la producció de la planta i ha recordat la inversió a la nova planta de pintures, per a la qual el Govern va firmar un conveni per a un préstec finançat amb subvenció dels interessos per la seva part. «De moment no hi ha res tancat, però no ens podem confiar», ha admès Aragonès, que ha destacat que la planta de Nissan a Barcelona és una de les peces més importants del sector de l’automoció a Catalunya, i per això aquesta situació genera preocupació en la Generalitat.

Precisament aquest divendres, el conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies, Chakir el Homrani, mantindrà una reunió telemàtica amb els representants dels treballadors de Nissan a les 16.30 hores en la qual s’abordarà aquesta situació, han explicat a Europa Press fonts de la conselleria.