Turisme

El turisme disposarà d'un pla nacional 'lliure de Covid-19' en tres setmanes

El Govern ja treballa en campanyes de promoció internes i internacionals per reactivar el sector

zentauroepp49784612 graf8905  londres  09 09 2019   la ministra espa ola de indu190909181623

zentauroepp49784612 graf8905 londres 09 09 2019 la ministra espa ola de indu190909181623 / Angeles Rodenas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El turisme disposarà de protocols ‘lliures de virus’ en tres setmanes. Aquest és el termini que dona la Secretaria d’Estat de Turisme a l’organisme encarregat de redactar el pla, l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), amb l’objectiu d’establir unes pautes higienicosanitàries que garanteixin la minimització de riscos davant el coronavirus quan es produeixi la desescalada. 

El ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme va acordar aquest dijous amb les comunitats autònomes el desenvolupament d’un pla nacional ‘lliure de virus’ que uneixi tot el territori, per evitar propostes individuals que puguin posar en risc la propagació del Covid-19. Aquest divendres, l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) ha posat fil a l’agulla amb la premissa que a mitjans de maig aquests protocols estiguin dissenyats, davant de la possibilitat que llavors comenci l’anhelada desescalada.

«La seguretat centrada en tres nivells –turistes, residents i treballadors– ha de ser la qüestió central» en el desenvolupament de les especificacions comunes per a tot Espanya, ha explicat la secretària d’Estat de Turisme, Isabel Oliver, durant una videoconferència amb l’ICTE que ha comptat amb l’assistència virtual de més de 3.000 participants, segons recull EFE. A més, Oliver ha anunciat que el Govern treballa ja en diverses campanyes de promoció del turisme espanyol, una centrada en el mercat nacional i els països més pròxims (Portugal i França) i una altra, a nivell internacional, enfocada en els principals emissors de turistes d’Espanya (Regne Unit, Alemanya i França).

Notícies relacionades

Una mesura que també va traslladar la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, als seus homòlegs dels països del G-20 durant una reunió aquest dijous. En la reunió, la ministra va explicar que la promoció serà «escalonada i a mida en funció de la recuperació dels mercats emissors». A més, va informar sobre el desenvolupament d’un ‘quadro de comandament’ basat en el coneixement turístic, a través de la recopilació i tractament de dades i indicadors per preveure escenaris i comportaments i implementar les polítiques públiques adequades.

Reyes Maroto va proposar als seus col·legues d’altres països l’adopció de mesures homogènies o almenys compatibles entre els diferents països perquè la recuperació sigui exitosa». «La seguretat de la destinació és fonamental per donar confiança i certesa al viatger, tant nacional com internacional», ha assegurat la ministra.

Temes:

Turisme