SECTOR PRIMARI

La Unió de Pagesos insta a la solidaritat entre agricultors

L'organització promou ajudar col·legues que per motiu del coronavirus no puguin atendre les explotacions

Quantifica en 15.000 les persones a l'atur que els han sol·licitat feina al camp durant el confinament

Joan Caball, coordinador nacional d’Unió de Pagesos, en la seu del sindicat a la Zona Franca.

Joan Caball, coordinador nacional d’Unió de Pagesos, en la seu del sindicat a la Zona Franca. / ÁLVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts

La Unió de Pagesos (UP) i la seva Fundació Agricultors Solidaris han fet una crida aquest dissabte a la solidaritat dels empresaris del camp per cobrir les necessitats de producció i cobrir tasques imprescindibles en cas de dificultats sobrevingudes a causa de la pandèmia del Covid-19. Tenint en compte les dificultats actuals per trobar mà d’obra, el sindicat vol facilitar la col·laboració entre la pagesia, com sovint es produeix, quan un company o companya té problemes, entre veïns del poble o pobles veïns. Per exemple, quan s’estigui en plena collita o bé per a les tasques diàries de cuidar i d’alimentar el bestiar, cal disposar del màxim recolzament en cas que el titular de l’explotació no estigui en condicions d’atendre aquestes tasques.

La Unió de Pagesos valora com a molt exitosa la resposta a la crida a estudiants i persones que han quedat a l’atur per treballar en la campanya agrària. Més de 15.000 persones han sol·licitat feina a través del lloc web de la UP. També, més de 50 entitats socials de tot el país i més de 30 ajuntaments i consells comarcals han contactat amb el sindicat per col·laborar amb la crida.

 

La Unió de Pagesos ha posat a disposició els seus canals de comunicació: oferiment@pagesossolidaris.org, per rebre aquelles propostes de pagesos i pageses que estiguin disposats a recolzar veïns en cas de necessitats sobrevingudes. També, el correu demanda@pagesossolidaris.org, per a aquells propietaris d’explotacions amb alguna dificultat específica provocada pel coronavirus que no els permeti estar al capdavant de l’activitat agrària durant alguns dies o setmanes.

 

Notícies relacionades

El sindicat remarca la importància de garantir aliments de proximitat i de qualitat, activitat que repercuteix en la gestió del medi rural i del paisatge. 

 

Temes:

Agricultura