Mesures de xoc

Els ajuts de la Generalitat per a autònoms són incompatibles amb els que aprovi el Consell de Ministres

El Govern habilitarà des de l'1 d'abril un fons de 7,5 milions per a subsidis de fins a 2.000 euros per treballador per compte propi

autonomo

autonomo / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els treballadors autònoms amb domicili fiscal a Catalunya podran sol·licitar a partir d’aquest dimecres 1 d’abril un subsidi extraordinari de fins a 2.000 euros habilitats per la Generalitat. No obstant, aquest cobrament únic, al qual l’administració catalana ha destinat 7,5 milions d’euros, serà incompatible amb qualsevol altra ajuda habilitada per la resta de les administracions. És a dir, els treballadors per compte propi que decideixin acollir-se a alguns dels ajuts aprovats des del Govern, com els que estan previstos que aprovi aquest dimarts el Consell de Ministres, no podran sol·licitar el subsidi especial del Govern.

«Aquesta ajuda es concedirà pel procediment de concurrència no competitiva fins a l’esgotament de la partida pressupostària destinada a tals efectes i serà incompatible amb qualsevol altra ajuda, prestació, subsidi o subvenció pública o privada, destinada a la mateixa finalitat», diu el text del decret català que dona cos a la mesura.