MESURA DE PRECAUCIÓ

La impremta de bitllets del Banc d'Espanya pel coronavirus

Imbisa deixa de fabricar paper moneda fins al 27 de març per protegir els seus treballadors

billetesok

billetesok

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La direcció d’Impremta de Bitllets SA (Imbisa), la fàbrica de bitllets del Banc d’Espanya, ha decidit paralitzar tota l’activitat industrial de la companyia des d’aquest dilluns, 16 de març, fins al divendres 27 de març per protegir la salut dels seus treballadors davant de la pandèmia de coronavirus.

En un breu comunicat, la companyia informa que tot el personal no vinculat de manera directa a la producció que ja es trobi en situació de teletreball o comenci a realitzar-lo des d’aquest dilluns continuarà prestant els seus serveis des del seu domicili fins que es pugui reincorporar al centre laboral i treballar de manera presencial.

No obstant, matisa que les mesures adoptades per la direcció d’Imbisa podran ser modificades en funció de les decisions que adoptin les autoritats governamentals.

Plans en l’aire

Notícies relacionades

La societat dedicada a la fabricació de bitllets en euros, participada en un 80% pel Banc d’Espanya i el 20% restant per la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre-Reial Casa de la Moneda, ha decidit ajornar la seva activitat després que el Govern decretés dissabte passat l’estat d’alarma com a conseqüència de la crisi sanitària derivada de la pandèmia del Covid-19.

Aquest mes de març, la companyia tenia previst començar la construcció de la nova planta de producció de bitllets en euros i estimava que aquests treballs, juntament amb els de posada en operació de la fàbrica, s’anaven a prolongar almenys fins a finals del 2021.