Conveni 190 de l'OIT

El Govern inicia els tràmits per reforçar els protocols contra l'assetjament a la feina

L'Executiu prepara la ratificació del conveni 190 de l'Organització Internacional del Treball (OIT)

GRAF244. MADRID, 02/03/2020.- El presidente del Gobierno, Pedro Sánchez (d), conversa con el director de la OIT, Guy Rider, en presencia de la ministra de Trabajo, Yolanda Díaz durante la reunión que mantuvieron este lunes en Madrid. EFE/Pool Moncloa/Fernando Calvo

GRAF244. MADRID, 02/03/2020.- El presidente del Gobierno, Pedro Sánchez (d), conversa con el director de la OIT, Guy Rider, en presencia de la ministra de Trabajo, Yolanda Díaz durante la reunión que mantuvieron este lunes en Madrid. EFE/Pool Moncloa/Fernando Calvo / Fernando.Calvo (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Govern ha iniciat els tràmits per ratificar el conveni 190 de l’Organització Internacional del Treball (OIT), amb l’objectiu de reforçar els protocols contra la violència i l’assetjament a la feina. Així ho ha anunciat aquest dilluns la ministra de Treball, Yolanda Díaz, durant la visita del president de l’OIT, Guy Ryder. La voluntat de l’Executiu és augmentar els supòsits en els quals una persona pugui al·legar que ha sigut víctima d’una discriminació o violència al centre de treball, especialment per raons de gènere o orientació sexual.

Notícies relacionades

Des del Ministeri de Treball s’han activat els tràmits per ratificar el 190 de l’OIT, que es duran a terme en coordinació amb altres departaments, com el Ministeri de Justícia o el d’Afers Exteriors. La voluntat de l’Executiu és modificar, entre d’altres, l’ordenament jurídic per dotar de més protecció les víctimes d’assetjament, incorporant comunicacions per telèfon, xarxes socials o altres formats digitals. Fonts de Treball han detallat que també s’incorporaran nous supòsits, com ara la relació entre becaris.

El Govern ha iniciat aquesta via per afegir-se així a l’Uruguai com els dos primers països que ratifiquin el conveni 190 de l’OIT; una vegada dos estats han incorporat aquest compromís en els seus ordenaments jurídics, tercers països poden acollir-se a aquests compromisos. Des de Treball afirmen que aquesta serà una qüestió «prioritària», però han declinat explicitar dates sobre quan estarà implementada la ratificació.