secor immobiliari

Les rendes de les oficines van pujar un 31% a Barcelona el 2019

Colonial va millorar els seus beneficis un 58% el 2019 gràcies a l'augment de lloguers i la revalorització d'actius

1
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías

Colonial és un dels principals propietaris d’oficines a Madrid i Barcelona, els seus actius superen els 12.000 milions d’euros, i té una percepció de primera mà de com evolucionen les rendes en aquestes ciutats. El 2019, els nous contractes firmats a la ciutat de Barcelona es van incrementar un 31%, segons ha donat a conèixer aquest dijous el conseller delegat de la immobiliària, Pere Viñolas. Aquest increment està bastant per sobre de la pujada de la renda mitjana, que Colonial situa en el 14% durant l’exercici ja transcorregut.  Aquest espectacular increment de les rendes es deu a l’elevada demanda i escassa oferta ‘prime’ –Colonial es mou principalment a les zones més cares de les ciutats on opera, Barcelona, Madrid i París–. «Més de dues terceres parts dels nous contractes són d’empreses que mai abans havien estat a Barcelona», ha comentat Viñolas. I la situació és que la disponibilitat és tan sols d’un 1%. 

Colonial destaca, així mateix, que l’increment de les rendes a Madrid va ser del 9%, mentre que a París van arribar al 7%. El gran atractiu de Barcelona és que s’ha convertit en un pol d’atracció d’empreses tecnològiques. Es dona la circumstància que la ciutat té sis milions de metres quadrats d’estoc i una demanda de 400.000 metres quadrats, mentre que Madrid, amb 10 milions, té una demanda de 600.000. «Comparativament, la pressió sobre Barcelona és molt més gran», va destacar Viñolas.

Resultats espectaculars

Notícies relacionades

La companyia immobiliària va registrar un benefici de 827 milions d’euros, un 58% per sobre dels 525 milions registrats el 2018. Aquest increment en gran part es deu a la revalorització d’actius, que va passar de 580 milions el 2018 a 819 en el passat exercici. De l’activitat de la immobiliària destaca ingressos de 352 milions per lloguers, cosa que va suposar un 4% més que a l’exercici anterior. Després de descomptar resultats financers i despeses, el benefici recurrent va ser de 139 milions d’euros.

La companyia ha destacat l’increment de la cartera d’oficines a Barcelona en un 16%, un 6% a Madrid i un 9% a París. La immobiliària té una cartera d’inversions en desenvolupament que inclou 10 projectes entre les tres ciutats. Aquesta cartera està valorada en 1.277 milions, que majoritàriament ja estan invertits. Només queden pendents 300 milions per invertir, ha comentat Viñolas.

Temes:

Colonial