SEQÜELES DE L'EPIDÈMIA

Les empreses tèxtils encariran el preu de la roba per l'impacte del coronavirus

La patronal al·lega que la Xina és un important proveïdor d'aquestes firmes, i que ja estan buscant alternatives a Tailàndia, Turquia o el Marroc

zentauroepp52129934 coronavirus200204120623

zentauroepp52129934 coronavirus200204120623 / STRINGER

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president de l’Associació Empresarial del Comerç Tèxtil, Complements i Pell (Acotex), Eduardo Zamácola, ha advertit aquest dimecres que algunes empreses tèxtils encariran el preu de la roba per l’impacte del coronavirus en la cadena de subministrament.

Per a Zamácola, tot i que això sigui una possibilitat que diverses empreses posaran sobre la taula, es tracta d’un «error» que l’increment dels costos de producció es traslladi al preu de venda al públic, ja que originaria un preu de venda al públic «erroni».

«El públic no crec que sigui capaç d’acceptar un increment de cost sense que el valor del producte el tingui. ¿Que hi haurà empreses que el traslladaran? Que ningú ho dubti», ha assegurat el president de l’Acotex  en declaracions a Europa Press.

«He parlat amb diverses marques i hem discutit aquest assumpte. des del meu punt de vista crec que és un error, però crec que és un error, no perquè el cost sigui més gran i el marge, menor, sinó perquè el preu de venda no es fixa pel cost, sinó perquè el producte té una qualitat determinada d’una marca determinada i amb una acceptació determinada», ha matisat.

Proveïdors alternatius

Així mateix, el president de l’Acotex ha posat el focus sobre la posició de la Xina com a subministrador. «Hi ha molts teixits, botons o cremalleres que venen de la Xina i això pot ser un problema, però un pla de contingència podria ser buscar proveïdors alternatius», ha afegit.

Zamácola ha explicat que alguns d’aquests proveïdors poden ser Tailàndia, Turquia, el Marroc i fins i tot Espanya, assenyalant que hi pot haver una oportunitat perquè la indústria tèxtil despunti al país. «Cada empresa ha de fer els deures i estudiar els possibles plans de contingència», ha dit.

No obstant, el representant tèxtil ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat referent a això, apuntant que el principal problema d’aquesta crisi és la falta d’informació fidedigna, perquè ni els agents saben quan tornarà la producció al país asiàtic.

«Si això s’allarga, hi haurà un problema de subministrament, però també és una realitat que les empreses estem fent plans de contingència amb aquest assumpte. El que s’ha dit que ens quedarem sense roba a les botigues per a la temporada d’hivern és completament irreal», ha afirmat.

Temporada assegurada

Notícies relacionades

Zamácola ha explicat que és possible que afecti de manera que, d’una col·lecció de 400 referències, potser n’hi ha 20 que s’hagin de canviar o finalment no estiguin a les botigues, però per a això hi haurà productes substitutius.

Finalment, el president de l’Acotex ha assenyalat que la temporada de primavera-estiu està assegurada perquè les marques ja disposen dels seus productes als magatzems.