TELECOMUNICACIONS

Cellnex va elevar el 15% els ingressos fins a superar la barrera dels 1.000 milions d'euros

La firma de telecomunicacions arriba a un acord amb Bouygues Telecom per estendre el 5G a França i compromet 1.000 milions en inversions en set anys

La companyia va perdre nou milions en un procés de creixement internacional accelerat i un creixement borsari del 95% en un any

El CEO de Cellnex Telecom, Tobías Martínez, comparece para presentar los resultados del año 2019 de la empresa, en Av.Parc Logístic, Barcelona, a 26 de febrero de 2020.

El CEO de Cellnex Telecom, Tobías Martínez, comparece para presentar los resultados del año 2019 de la empresa, en Av.Parc Logístic, Barcelona, a 26 de febrero de 2020. / David Zorrakino (Europa Press)

2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Cellnex Telecom va elevar els ingressos l’any passat el 15% fins als 1.035 milions d’euros. Va registrar unes pèrdues de nou milions com a conseqüència de les amortitzacions més grans i costos financers, però en un exercici en què la companyia es va revaloritzar en borsa el 95%. La firma va destacar que el benefici brut d’explotació va créixer el 16%, fins als 686 milions d’euros. La companyia, el conseller delegat de la qual és Tobías Martínez, considera que aquests resultats són «coherents amb el moment de fort creixement» de l’empresa de telecomunicacions, per això reconeix que «s’ha d’esperar que el grup continuï reflectint un resultat comptable negatiu en els pròxims trimestres». Aquesta perspectiva sona a anècdota per a una companyia amb perspectives d’activitat assegurades, fluxos de caixa consolidats i creixements borsaris capaços de satisfer qualsevol accionista.

L’operador de telecomunicacions sense fil va informar aquest dimecres que ha segellat un pacte amb la francesa Bouygues Telecom per desplegar una xarxa nacional de fibra òptica a França que acceleri el desplegament del 5G al país. França es converteix en el primer mercat de Cellnex. La inversió prevista fins al 2027 arribarà als 1.000 milions d’euros, que servirà per interconnectar les torres de telecomunicacions que donen servei a la firma del país veí –de les quals 5.000 pertanyen i són operades per Cellnex. Per a això les dues companyies crearan una societat de la qual Cellnex tindrà el 51% del capital i Bouygues Telecom el 49% restant i en la qual l’empresa capitanejada per Tobías Martínez mantindrà el 100% dels drets econòmics.

L’acord amb Bouygues, firmat dimarts a la nit, és un exemple de la línia a seguir en el desenvolupament de les xarxes 5G dels pròxims anys. Són necessàries noves infraestructures associades. En el cas de l’operador francès, Cellnex construirà 90 infraestructures de fibra òptica que interconnectaran unes 5.000 torres. El marge brut previst serà d’uns 90 milions anuals.

Cellnex va atribuir les pèrdues a l’increment del 24,3% de les amortitzacions i del 32,2% dels costos financers. La companyia es troba en un moment de fort creixement i expansió geogràfica. Tobías Martínez va qualificar l’exercici 2019 d’«excepcional»: «Dues ampliacions de capital per 3.700 milions d’euros, compromisos d’inversió per uns 8.000 milions per a una companyia de 1.000 milions d’ingressos, amb una revalorització en borsa del 95% i no perdre el focus i gestió del dia a dia», va explicar. 

Notícies relacionades

Cellnex és una empresa en franc creixement internacional i de negoci, amb una projecció de negoci a mitjà i llarg termini molt optimistes, cosa que es tradueix en creixement borsari elevat. La cartera de negoci s’estén ja de manera diàfana a 30 anys vista. Si l’any 2018 Cellnex tenia 33.860 punts de presència o antenes, va passar l’any passat a més de 50.000 amb un creixement del 50%. Les vendes a futur han augmentat el 144% (contractes firmats). 

Les xifres d’inversió en 14 mesos passats van arribar a gairebé 10.000 milions d’euros, en un sector de les telecomunicacions que requereixen apostes molt fortes per consolidar les posicions de lideratge al mercat. 

Temes:

Cellnex Empreses